Najdi forum

težke bolezni

Zdravo

Vsi nas bombardirajo v zadnjem času z ponudbami za težke bolezni, pa se sprašujem kaj je res na tem. Kaj sploh krijejo te zavarovanja in kaj ne.
Katira zavarovalnica ima to najboljše.

th
spraševalec

Pozdravljeni

Nič čudnega ni, da nas zavarovalnice oblegajo z ponudbami za težke oz. kritične bolezni, saj je statistika le teh zastrašujoča. Vsak peti Slovenec že zboli za eno od kritičnih bolezni in tu je razlog vašega zakaj.
Kaj natančn krijejo zavarovanja, bi bilo potrebno pogledati od zavarovalnice do zavarovalnice, saj imajo to natančno zapisano v splošnih pogojih. V povprečju krijejo med 14 in 20 različnih skupni bolezni. Katera je najboljša? Odločitev je vaša predvsem z vidika kateri najbolj zaupate. saj je produkte nemogoče povsem primerjati, ker niso identični.

Lep pozdrav
Zastopnik

Pozdravljeni,

svetujemo vam, da pri primerjanju zavarovanj med ponudniki, poleg bolezni, ki jih zavarovanja krijejo, preverite tudi višine izplačil v primeru pojavitve kritične bolezni.

Navadno zavarovalnice kritične bolezni ponujajo skupaj z življenjskim zavarovanjem. Pri Adriaticu Slovenici lahko dodatno zavarovanje kritičnih bolezni sklenete skupaj z življenjskim zavarovanjem Življenjski kasko – Asistenca življenja. Z zavarovanjem kritičnih bolezni poskrbite za hitro in kvalitetno zdravljenje ter si zagotovite čim bolj uspešno okrevanje po hudi bolezni. Z Življenjskim kaskom pa svoje najbližje zaščitite v primeru najhujšega; če bi prišlo do takšne situacije, bodo vaši družini zagotovljena finančna sredstva, ki ji bodo pomagala omiliti posledice.

Dodatno zavarovanje kritičnih bolezni omogoča večkratno izplačilo zavarovalnine in krije 21 kritičnih bolezni, ki so razdeljene v 4 skupine:

1. bolezni srca in ožilja (srčni infarkt, by-pass operacija, operacija srčnih zaklopk, operacija aorte, možganska kap, koronarna angioplastika);
2. rakasta obolenja (rak, benigni možganski tumor);
3. težke poškodbe in bolezni (slepota, večje opekline, paraliza, poškodba glave) in
4. bolezni ter bolezni s trajnimi posledicami (ledvična odpoved, presaditev glavnih organov, multipla skleroza, koma, HIV zaradi transfuzije krvi, Alzheimerjeva bolezen, Parkinsonova bolezen, akutni virusni encefalitis, bakterijski meningitis).

V primeru prve pojavitve kritične bolezni iz prvih treh skupin dodatno zavarovanje velja še naprej – kritje za primer ugotovitve prve kritične bolezni iz skupin, iz katere zavarovalnina še ni bila izplačana, ostane v veljavi, razen v primeru nastanka bolezni iz 4. skupine. Izplačilo za zdravljenje in zdravstvena renta se tako lahko izplačata do trikrat.

Podrobnosti o kritičnih boleznih in Življenjskem zavarovanju – Asistenca življenja.

Za vsa dodatna vprašanja, vas vabimo, da se oglasite na najbližji poslovalnici.

Lep dan,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

New Report

Close