Najdi forum

TEŽKA ODLOČITEV-SLUŽBA

Prosim za vašo pomoč in nasvete, ker sem v hudi dilemi: zaposlena sem že 6 let v isti organizaciji, najprej pripravništvo, sedaj tajnica, s tem, da delam vse živo in ne samo tajništva, za cca 90 jurjev, Kolegi in šefica, niso slabi (žleht) , čeprav vsak gleda samo svojo rit, jaz sem pa bolj tiha in neodločna in me fino izkoriščajo za delo, ker se nočem kregat in si ne upam reči ne.
In sedaj, dobila sem ponudbo za delo v isti organizaciji vendar v drugem kraju (30 km stran), za skoraj pol večjo plačo, ker pa se nisem mogla takoj odločit so mi dali dve možnosti:
1. da grem na delovno mesto v drug kraj, z višjo plačo, čisto drugačno delo, vožnja me ne moti, problem je v tem, ker ne vem v kaj se spuščam, pa še “taglavne” šefe bi verjetno srečevala vsak dan, tudi kolektiv je precej večji in s tem tudi drugi ljudje, druga klapa, še bolj egoističen odnos?
2. možnost, da ostanem tu kjer sem, z malenkost višjo plačo in z dejstvom, da me bodo verjetno porabili za vsako delo, da nas bo manj in bomo morali vsi vse znat, malo dopustov oziroma precej usklajevanja, še vedno gledat iste ljudi in isto šefico ter po tihem preklinjat…
Prosim, pomagajte mi. V prvem momentu sem se nekako že odločila za 1. možnost in bila vesela, da mi je bila sploh dana in da bom lahko malo zamenjala rutino, po drugi strani pa imam en VELIK strah, ker ne vem, kaj me čaka, v kaj se spuščam…vsi optimistični nasveti ZELO dobrodošli.
Hvala!

Eva – pojdi! Ce ne bos poskusila ne bos vedela :)))
Zamisli si, da bos se 30 let za to mizo kjer si sedaj? Se mi zdi malce – monotono? Se doma sem ter tja zamenjamo pohistvo.
Pojdi, in ne oklevaj.
In – 45 000/mesec vec je 540.000 SIT na leto. A ti ves, da je to skoraj pol leta tvoje zdejsnje place? Halooo?
POJDI!

Tudi jaz pravim, da pojdi. Vidim, da si se sama že odločila, le rabiš še malo vzpodbude.

Če ne boš poskusila, ti bo vedno žal. Če ti ni problema se vozit 30 km daleč (si preračunala koliko stroškov bi imela s tem?), potem pojdi.

Eva, tudi jaz ti rečem, da pojdi!

Verjamem, da te je strah, ker greš v neznano okolje in med nepoznane ljudi. Verjemi, da je vsakomur malo neprijetno v takih situacijah. Ampak v bistvu je to še najmanjši problem. Prvi dan bo huda trema, drugi dan malo manjša, tretji dan je pa ne bo več!

Zaupaj vase in pojdi!

Hvala za spodbude, problem pa je tudi v tem, ker sem precej nesamozavestna in se vsega bojim, sedaj pa me zasuvajo z ene strani sedajšnje sodelavke, naj ne hodim v tisti “kažin”, da je vse eno samo sranje…po drugi strani pa mi prijatelji govorijo, naj poskusim, jaz pa sem vsak dan bolj zmedena, s samimi črnimi mislimi, da sem že čisto živčna od vsega in si želim samo, da me pustijo pri miru.
Hvala za pomoč pri odločitvi.

Odlocitev je tvoja. Mislim da si dovolj sposobna, da bos na novem delovnem mestu uspesna. Ce ne bi bila ti tega sploh ne bi ponudili. Razumem tvoj strah, ampak ce ne probas ti bo verjetno ves cas zal. Meni bi bilo. Samo za razmislek: bi tvoje sodelavke se vedno mislile kako sranje je vse skupaj, ce bi se njim odprla taka priloznost? Ali pa je vse skupaj samo zavist? Komu bos bolj zaupala, prijateljem, ki te poznajo ali sodelavkam za katere menis da so egoisticne?

Eva, odločitev je lahka !

Pojdi. In zakaj ti lahko to mirno svetujem? Ker ni tveganja!
V tej firmi si 6 let, že 2 leti preveč (po USA “standardih”).
Po treh letih se na vsakem delu pojavi monotonost.
Ti pa rabiš nove izkušnje in nove izzive.

Najslabša možnost bi bila, da ugotoviš napako in ostaneš na cesti. Ni problema!
70 % od nove plače (toliko boš dobivala na Zavodu za zaposlovanje) je enako ali
več kot imaš sedaj plače.

Lahko pa tudi ostaneš in se dogovoriš s sodelavkami, da ti vsak mesec primaknejo k plači razliko med sedanjo plačo in tisto ki bi jo imela drugje! HA!
Me zanima, če bodo po predlogu še tako “dobre” sodelavke.

lp Miško

Pogumno naprej!

se pridružujem mnenju vseh prejšnjih – menjaj.

Definitivno se odloči za novo službo. Novi izzivi, nova doživetja. Če se čutiš sposobno, pojdi.

Ej, Miško pa zna…

Lepo ti je to spisal, jaz bi dodal le da je v vsaki firmi (organizaciji – halo ?!? – upam, da niste kartel…) dosti bolje biti zraven korita, kot pa na periferiji.

lp
mačkon

Iz tvojega pisanja sklepam, da si zares želiš menjave delovnega mesta, malo več denarja in drugačnega okolja. Vedno je rizik tale menjava službe, a vseeno je sprememba dobrodošla.
Jaz bi absolutno izbrala 1. varianto. Predvsem zaradi zamenjave okolja, dela. Seveda je tudi v redu, da bo plača višja.
Naberi si več samozavesti, če misliš, da te izkoriščajo na ta način da ti “podturijo” delo, ki bi ga lahko oni sami opravili pa se jim ga ne lubi, jim kar naravnost reci NE, to ni moje delo. Tajnice niso za to, da delajo usluge vsem po vrsti, ampak le osebi, katerim si tajnica. Kar pa sigurno nisi vsem po vrsti. Ne boj se egoističnega odnosa, ta je tako povsod – v vsaki službi. MOraš le ta njihov odnos obrniti tako, da boš imela kaj od tega. V velikih kolektivih potegnejo krajšo vedno tisti, ki se ne želijo prepirati s sodelavci. Pa ne mislim da se moraš sedaj začeti kregati z njimi, le ne pusti se jim, da te oškodujejo na svoj način.
SVETUJEM 1. VARIANTO. Želim ti vso srečo v službi in kar misrno reci NE, če misliš da imaš prav ti.

Kdor ne resikiran, ne profitira….Celo življenje pač ne moreš biti na istem delovnem mestu, med istimi ljudmi.

Zamenjaj službo! Hkrati pa delaj tudi na tem, da si pridobiš več samozavesti (knjig na to temo je precej), sicer se bo zgodba o izkoriščanju ponovila tudi v novi službi in vsaki naslednji. Posebno tajniško delo zahteva veliko samozavesti, sicer si res v nevarnosti, da si deklica za vse.

Bila sem v skoraj isti situaciji kot ti, a mislim, da sem se odločila prav. Verjetno mi je bila to zadnja priložnost, da napredujem in nekaj naredim za svoj razvoj.
Moraš pa vzeti v obzir ( če gre za napredovanje na bolj odgovorno mesto ), da ti prav veliko starih sodelavcev ne bo ostalo prijateljev. Ne boj se dobila boš nov krog ljudi in mogoče tudi ugotovila, da tvoji nadrejeni le niso taki bavbavi, ko se je zdelo prej. Navsezadnje so ljudje, ki odgovarjajo za nas.
A vsak gleda le na svojo kožo in namesto tebe ne bo naredil nihče.
Prve mesece sem večkrat prejokala kot ne, a se je splačalo. Danes sem uspešna, na podlagi svojega znanja predvsem pa pravilne odločitve. Moraš pa se resnično odločiti sama.
Pa veliko sreče.

Ela

Kako ti je uspelo, Ela?
Jaz se najbolj bojim, da bom spet stisnila rep med noge in se pustila izkoriščat, čeprav bom mogoče dan prej odločena, da se ne bom pustila več. Na žalost sem zelo, zelo občutljiva in me prizadene že vsaka malo bolj groba beseda, čeprav tega v tistem trenutku ne pokažem, potem pa v sebi premlevam in premlevam.. in potem, saj veš, nujno rabim eno ramo, da se izjočem. Ne znam se branit oziroma se branim z molkom, saj najbolj sovražim, da se nekdo izkriči nate, ker ima pač slab dan. Še vedno verjamem, da se da z nasmehom in lepo besedo največ doseči, ampak nekateri pa res gledajo samo nase in svoje koristi. Se bom morala še precej potrudit, da si utrdim kožo, čeprav se bojim, da mi popolnoma ne bo nikdar uspelo.
Hvala za spodbudne misli in odgovore, res ste mi veliko pomagali. Iskrena hvala!
Eva

Velikokrat delamo napake, ko za probleme v službi nadiramo ali pa morimo nekoga, ki s tem nima veze. Dolgo časa sem potrebovala, da sem nekaj kar ni bilo prav povedala nazaj tisti osebi s katero sem prišla v konflikt. Ne moremo biti vsi sodelavci prijatelji, moramo pa se spoštovati. In če jaz nekoga spoštujem, želim, da me spoštujejo nazaj.Bodi pogumna, ne boj se povedati nekaj, kar te boli in včasih tudi nekaj kar ni res. Moraš se premagati in povedati nazaj, pa naj bo to direktor ali pa kdorkoli drug. Jaz si nikoli več ne dovolim, da nekdo kriči name, ker potem lahko kričimo vsi. Imej dostojanstvo in se postavi zase, saj kot sem ti že prej napisala, za tebe se ne bo nihče. Še privoščili ti bodo in to prav tisti v katere si najbolj zaupala. Upam, da se nisem preveč razgovorila.
Srečno Eva!

Draga moja!
Prebrala nisem niti enega odgovora, ki so ti jih posredovali do sedaj.
Moje mnenje je, da je dobro menjati službo, če le imaš možnost. Šefe,egoizem, nevoščljive sodelavce in podobne stvari boš srečevala povsod in ob vsakem času.
Če razmišljaš o spremembi, pomeni da na tem delovnem mestu nisi najbolj zadovoljna. Če si mlada in izobražena, spremeni takoj. Poskusi se v novi službi uveljaviti drugače. Tudi če ti bo v novem okolju lepo samo par mesecev, je bolje, kot če v starem trpiš tisto, kar že znaš trpeti. Navade je enostavno “terat” naprej.
Preizkusi se!
Srečno! Jaz sem za!

PS: Sedaj bom prebrala ostale odgovore.Piši mi še kaj!

Res je, naj že gre!!

No, sedaj sem prebrala samo štiri odgovore na tvoje vprašanje.
Mislim, da je jasno!!
GOOOO!!!

New Report

Close