teženje s seksom
A ima še katera takega moža, ki neprestano teži s seksom.
Poročena sva 25 let in on bi še zmeraj 3x dnevno (al pa raje 6x), če bi le jaz bila za to… meni je pa vsega tega tako dost, da joj! Poleg tega je seks precej brezveze, pride mu v 10 sekundah, prej se sicer malo potrudi z mano, tako da sicer ne ostanem praznih rok, ampak to ni to… Pa zmeraj je takoj “navalil2, roke zmeraj kar takoj tja, ni poslušal ko sem pravila, naj ne dela tega, zmeraj je rekel samo “pojma nimam kva hočeš”… pa pol bil še užaljen po možnosti… Večno sem poslušala “a bova kaj telovadila” “a bo zvečer kaj” “kdaj bova seksala”… nikoli ni hotel razumet, da če se meni ne da, ne pomeni da ga ne maram. To je pripeljalo tako daleč, da sem se bala že samega dotika, saj je to vedno pomenilo ” a bova…”. Če sem šla spat pred njim, sem se nič kolikokrat delala da spim, ko je prišel.. velikokrat sem mu že z obnašanjem pokazala, da mi ni, ali pa sem povedala naravnost. Zmeraj je bil ali užaljen ali pa je odsekano rekel “okej. ti ni do tega. v redu” kar je v bistvu isto – užaljenost. Sčasoma sem tudi takrat, ko mi je bilo kaj do tega, dobila občutek, da delam to zaradi njega, počutila sem se kot vedro za praznjenje…. Pred kakim letom in pol sem ga hotela pustiti (bile so še druge stvari, ne samo seks), pa je grozil itd… ne da se mi vsega opisovat… skratka, ostala sem in nekako sva se med drugim domenila tudi, da ne bo toliko težil s seksom. Tega se več ali manj drži, ampak kaj, ko mu pa na obrazu piše, da misli samo na to, kdaj bova spet seksala. Neizgovorjeno visi v zraku, ampak vem. Dvodnevni premor je zanj oh-in-sploh-groza. Nič ne reče, ampak vse razberem iz njegovega obnašanja, iz drobnih pripomb… ga že predobro poznam. Sovražim biti zvečer sama z njim na kavču, ker vem, da čaka samo to, da bova šla spat in “bova”. če ostanem s hčerko pred TV, se brez besed spravi spat, na obrazu pa mu piše “saj vem da ne boš kmalu prišla za mano”.. V kratkem greva na morje in jaomeni, 14 dni… Tudi če ne bo ničesar predlagal, bom vedela. Vse bo v zraku. Se pravi, tudi kadar seksa sploh ne omeni – teži. A razumete to.
Ne mi svetovat, naj se z njim pogovorim. Vsak poskus pogovora bo občutil kot napad nase, češ “saj sem vedel da spet nekaj narobe delam” “nikol ne naredim prav” “naravnost povej da me ne maraš več…” Skratka obup. Sprašujem se, če se mi da živet s človekom, za katerega je seks edini in ultimativni dokaz ljubezni. Če ne seksam – ga ne maram. Hja, saj je res postalo tako.
Kot bi brala svojo zgodbo. Tudi midva poročena 25 let.
Jaz sem se odselila. Pravzaprav nisva uradno ločena, ampak sem se enostavno odselila. Vzela sem v najem eno manjše stanovanje. Niti predstavljat si nisem mogla kaj to pomeni. Kakšen mir. Prej se je pa vse vrtelo okrog seksa. Če sem hotela gledat film po TV se mogla najprej seksat, da me je potem pustil pri miru itd…. . itd… tolk je tega, da se niti opisat ne da. Avtorica tega posta bo sigurno razumela kaj hočem povedat.
Jaz ti svetujem da ga pustiš!
Istoisto, hvala za odgovor!
Natanko vem, kaj hočeš povedat. Pri meni je sicer tako, da zadnje čase ne teži več tolk, ampak, kot sem napisala, vse neizgovorjeno obvisi v zraku – točno namreč vem, kdaj on bi, pa čaka, da bom jaz prva začela. Vsake toliko pop****di češ da jaz nikoli nič ne začnem (ne vpraša pa se, zakaj ne) in sem mu velikokrat rekla, saj mi sploh ne daš prilike!!! No, končno je začel mal ubogat, ampak jaz vseeno ne dam pobude… ker mi pač ni. Ubil mi je vsako željo. In tudi če začnem, imam občutek, da to počnem samo zaradi njega, zato, da se on izprazni… pa zato, da imam pol en čas mir…
Skratka, grozno. Z vprašanjem, pustiti ga ali ne, se ubadam že kako leto in pol. Enkrat sem že probala, pa bi se kmalu končalo grozno… grozil je s samomorom, potem še, da bo raje fental mene… kasneje ga je bilo sram… ostala sem, ker me je bilo strah.
Povej mi, kako si to izpeljala? Si kar šla? Te lepega dne ni bilo domov? Si mu pustila lsitek? Ti je kasneje kaj težil, grozil? Čez koliko časa si prišla po svoje stvari – si to storila, ko ga ni bilo doma? Veliko vprašanj, vem… ampak vse mi bo v pomoč.
Ja, pa kaj bi rada-saj zato pa je forum,da vsak pove svoje mnenje. Če pa pričakuješ samo sočustvovanje in rmaa za jokanje, MON pač ni pravi naslov.
Poleg tega pa-povsem očitno si točno tako obsedena s seksom, ko je on, le v nasprotni smeri. Očitno ti je ne-seks bolj pomemben kot vse druge sestavine partnerstva, kar je zrcalna slika problema, ki ga slikaš.
Mislm, da je treba situacijo resetirati, se prilagoditi, on bo pač malo manj seksal, ti pa malo več.
Nenazadnje imat glede naleta pred sabo še recimo 30-40 let partnerstva in to zavreči zaradi nekaj veča ali manj seksov sem zdi nezrelo in nedoraslo.
Razen če ni pri tebi še kakšen drug psihično-socialne problem ki se ga pa očitno nočeš lotiti (recimo nepripravljenost na partnerstvo, zavedanje da pri tvojih letih moškega pač ne rabiš več in bi svojega pač odvrgla pa išče izgovor, mogoče odpor do moškh na splošno ali privlačanost do žensk na splošno) .., .
Najprej lep pozdrav vsem v debati.
Najprej odgovor tebi “a res?”
Ista zgodba le nianse so malo drugačne. Pa mi je bilo ves čas še kako do sexa, vendar ne z nekom, ki misli da me je s poroko kupil in sem postala luknja za praznjenje. Kanta za smeti, tako sem temu rekla.
Lahko rečem, da ni žensk ki ne želijo sexati.
Tudi moj je bil podoben, izsiljeval, kaj vse ni počel. Le tega, kar sem si želela (občutka da nisem le telo, ki ga uporablja)ne. Še preden sem tudi sama pobrala svojo culo in odšla, sem izvedela, da me je prevaral že zelo zgodaj, prej preden je minilo leto odkar sva se poročila. Zato sedaj mirno lahko trdim, da sem njegovo nezvestobo čutila in občutila po njegovem odnosu do mene same in me je zato pričel odbijati.
Zagotovo je svojo toplino in ljubezen naklonil svoji ljubici.
Nekaj pa lahko še povem v njegov prid. ko sva se, tik preden sem odšla, zopet zbližala in je bil on odkrit od srca, je obžaloval stvari, ki jih je storil. Obžaloval iskreno in njegova bolečina je bila prehuda, da bi živel z njo. Veliko bolj udobno se mu zdi razmišljati površno plitko in si resnico prikrojiti.
Danes od je od mojega odhoda preteklo nekaj let, in k sreči spoznala tudi moškega, s katerim sem sexala z veselje, predvsem pa, ob katerem sem se počutila varno in kateri mi je dal toliko prostora in časa, kot ga potrebujem.
Da bi se še kdaj vezala? Ne, takšne neumnosti nikoli več ne bom storila.
To je drugačna situacija, govoril sem o situaciji, ko nekomu preprosto ni več do seksa, kar tako oz.zaradi “inata” ali nekih prenapihnjenih navideznih utemeljitev, ki zakrivajo bistvo.
Ta je lahko tudi v tem, da nekdo enostavno ne želi partnerstva (tako kot ti) , kar je seveda znak asocialnosti oz.duševne motnje (saj smo ljudje socialna bitja, pri katerih je del preživetja tudi druženje oz.družba) .
“naveličana” ti in vse ostale vtepite si v glavo, da seksate zato, da zadovoljite sebe, partnerju pa lahko pomagate do zadovoljstva tudi na drugačen način, ko vam ni do seksa.
Pa kje se najdete ženske s takšnim razmišljanjem:”potrpi, pa mu ugodi”. Na 1.mestu je spoštovanje do sebe in svojega telesa. Zakaj dopuščate, da se počutite kot vreče za praznjenje, zato, ker hočete vedno ugoditi partnerjevim željam po seksu. Velik problem je, ko se najdeta dva takšna skupaj, ki imata različne potrebe po seksu, če nista sposobna sklenit kompromisa, je bolja, da gresta vsak svojo pot, ker drugače v vsakem primeru eden od partnerjev trpi v zvezi.
Sama sem bila na dobri poti, da bi pristala kot vreča za praznjenje, ampak sem se uprla, posledica je bila, da sva bila tik pred ločitvijo. Moški izkazujejo ljubezen prek seksa, ženske potrebujejo izkazovanje ljubezni z drobnimi pozornostmi in tu je ta velik problem, ko moški pritiska na žensko s seksom in ko ga ta zavrne, je prepričan, da ga ne ljubi.
Če se samo spomnim, koliko večerov je moj mož preležal v postelji s podprto glavo in razmišljal, potem ko sem ga zavrnila. Ja moški so takšni, podnevi bi se na smrt skregal s tabo, zvečer pa seksal. Ženske pa potrebujemo tako rekoč “priprave” skozi ves dan, da se partnerju zvečer predamo, to pomeni, če bo podnevi prepir zvečer ziher ne bo seksa, če nista zadeve razčistila, tudi če je ženska utrujena, pod psihičnim pritiskom, bo težko uživala v seksu.
Midva sva na koncu vseeno sklenila kompromis: ni več tega, da bo me zvečer zmasiral in potem obvezen seks, da bom se zvečer privila k njemu in bo sledil obvezen seks, da mu rečem:”ni mi” pa potem jezni in očitajoči pogledi cel dan, loputanje z vrati, vzdihovanje v postelji, očitanje, da ga ne ljubim, da imam ziher ljubimca, grožnje, da se bo spraznil drugje,…
Midva sva uspela razčistit in se dogovorit, da je seks zelo pomemben v partnerstvu, ni pa najpomembnejši, da ko meni ni in mu ne uspe, da bi me pripravil do tega, se zadovolji s tem, da se samo ljubiva in on dokonča z roko oz. mu pomagam. Res pa je, če mi ni do seksa, partnerja nikoli ne zavrnem pri poljubljanju, božanju, vedno mu pomagam z roko, da se zadovolji.
To ni normalno. To je že bolezensko. Takemu moškemu pravimo ginekoman.
Ker mož verjetno sam ne bo hotel oditi k zdravniku zaradi tega, pojdi ti in opiši situacijo. Obstajajo tudi zdravila za zdravljenje prevelikega spolnega nagona, ampak ne vem, če ti jih bo zdravnik predpisal brez privolitve moža (včasih se je te tablete dobilo v Švici).
Ženska, poskrbi zase. Pri vsej stvari trpiš ti!
Pa ženske dejte se skulirat, no, kakšen zdravnik.
Pa kaj bi ve rade? Hočte met deca ali ne? Če ga nočete, pač to povejte in se ločite, ne pa da stokate, ker ste decu všeč in si vas želi.
Za takel obstoja zdravilo, ki ga ženske in deci na balkanu in mediteranu dobro poznajo, to je da dec pokaže da je dec, ženska pa ostane to kar je, to je ženska, ne pa ene metroseksualne psiho mone
Dober odgovor !!!!
Dodal bi : dokler ste bile še ledik in frej ste fu..le da se vam je iz pi..d kadilo, pa prva leta po poroki tudi , seveda po 20-25 letih ste naveličane vsega, otroci so odrasli, vi bi pa sedaj rade svoj mir, verjetno da bi v miru gledale TV žajfarice , brale, morda celo pletle, samo za desca vam je vseeno, ko ga jebe starca potrebnega , če bi pa slučajno odšel k drugi bi bil pa ogenj v strehi, bil bi vse samo človek ne , seveda o tem da ga zanemarjate nočete nič slišat, opažam da se za veliko predvsem žensk življenje in seveda predvsem sex po 55-60-tem letu neha.
Da se razumemo , sam nimam teh problemov, star sem 60, žena 58, poročen 39 let in še vedno 2-3x tedensko sexava in to na zadovoljstvo obeh brez neke prisile, pobuda prihaja od obeh !!!!!
Dober odgovor !!!!
Dodal bi : dokler ste bile še ledik in frej ste fu..le da se vam je iz pi..d kadilo, pa prva leta po poroki tudi , seveda po 20-25 letih ste naveličane vsega, otroci so odrasli, vi bi pa sedaj rade svoj mir, verjetno da bi v miru gledale TV žajfarice , brale, morda celo pletle, samo za desca vam je vseeno, ko ga jebe starca potrebnega , če bi pa slučajno odšel k drugi bi bil pa ogenj v strehi, bil bi vse samo človek ne , seveda o tem da ga zanemarjate nočete nič slišat, opažam da se za veliko predvsem žensk življenje in seveda predvsem sex po 55-60-tem letu neha.
Da se razumemo , sam nimam teh problemov, star sem 60, žena 58, poročen 39 let in še vedno 2-3x tedensko sexava in to na zadovoljstvo obeh brez neke prisile, pobuda prihaja od obeh !!!!![/quote]
Jon, imaš srečo, da imaš pravo partnerko. Če je ne bi imel, bi pa o tem razmišljal. Odgovoril si kot kakšen bog, ki postavlja merila. Že jutri se lahko vse spremeni – pri vseh, zato če ne razumeš, bodi raje tiho. Malo dvomim, da bi, če bi…
Ko mački stopiš na rep se ve …… !!!!!!!!!
Nobenih meril nisem postavil, zgolj gola dejstva , če pri 50-tih ne fu.aš več je s babo nekaj narobe in to ne med nogam ampak v glavi .
Ni treba biti bog da bi to ugotovil, predvsem pa kot sem rekel, ko sta še hodila bi mu ga potegnila sredi Prešerca in to opoldne pred vsemi , samo da bi mu pokazala kakooooo močnoooo ga ljubiš , danes po 25-tih letih skupaj pa je večina takih naveličana vsega in potem ni čudno da dec najde drugo, ki jo ne boli glava 8x na teden, ki ne gre spat s navijalkami, ki zjutraj ne zgleda kot , da se je počesala s petardo,seveda to ne velja za vse, velja pa za večino teh , ki jamrajo, da bi dec pri 50-tih o grooooooza hotel fu..t 3x na mesec, pravi sexualni manjak, ki bo revo ubogo s ku..em zatolkel, uboga ženička !!!!!!!!
Nič ni treba dvomit, če se ne bi ujela v VSEM !!!!!!! pač ne bi imel te partnerke, ampak neko drugo, ve ki danes jamrate, ste pa v večini igrale oz. se takrat podrejale svojemu partnerju, seveda do poroke in pa še malo čez, danes ste ga pa odstavile in se čudite zakaj si je ali pa si bo izbral drugo, to da si bo izbral drugo slej ali prej je pa SIGURNO !!!!!!!!!