Težavno odvajanje blata
Odvajanje blata
Stara sem 59 let vendar imam zelo počasno prebavo. Ne glede na to, kaj jem, iztrebljam blato vsake 3 dni, pa še takrat se prav namučim. Ponavadi se moram prav prisiliti, da bom blato odvojila, saj potrebe ne čutim.Vedno moram v začetku odvajanja »pomagati« s prstom,d a blato malo »razmejim«. Potem pa ponavadi ali ranim steno, ali pa imam notranje hemeroide priteče z blatom tudi sveža svetlejša kri.
Kaj naj naredim, da bi lahko šla normalno na blato. Mislim, da to opažam od takrat ko so mi odstranili žolčnik (par let nazaj). Jem vse stvari, počutje je v redu, dosti se gibljem. Hrano jem vse od začetka. .
Kaj mi svetujete, kaj naj spremenim?
Mita
S starostjo se črevesje poleni zaradi strupov, premalo se gibljemo, premalo pijemo vode, jemo preveč mlečnih izdelkov, črevesna flora ima napačno sestavo.
Zato starostniki dobijo zaprtje.
Najlažje bo s prehrano:
– nič mleka in mlečnih izdelkov (ne, zaradi tega ne boste dobili osteoporoze, minerale lahko dobite iz drugih živil)
– malo mesa, nič svinjine
– piti veliko vode (na 25 kg telesne teže = 1 liter vode)
– veliko zelenjave, ki vsebuje balastne snovi
– malo sadja zaradi encimov – ne banan!
Pri zaprtju pomagajo tekoči probiotiki, ki jih lahko kupitev Sanolaborju. Po nekajmesečni uporabi se bo spremenila sestava črevesne flore, prvi učinki bodo že po nekaj dneh.
LP