Težave zaradi ukinitve očesne ambulante v ZD Šiška
Meseca februarja letos sem imela pregled v ZD Šiška, v očesni ambulanti. Po končanem pregledu mi je zdravnica rekla, naj se naročim na ponovni pregled za mesec november, zaradi kontrole razvoja sive mrene. Ko sem se pri sestri hotela naročiti, mi je rekla, da naj pokličem po 1. maju. Po tem datumu pa sem doživela kar precejšnje presenečenje, saj so mi povedali, da odslej v Šiški ne bo več očesne ambulante, sestra mi je rekla naj se naročim v ZD Vič. Tam so mi rekli, da pol leta ne sprejemajo nobenih novih pacientov, ker imajo že vse zasedeno. Po vztrajnem spraševanju, kaj sedaj, so mi odgovorili, da naj poskusim ZD Bežigrad. Tam sprejemajo nove naročnike samo od 12 do 13 ure in imajo telefon zaseden celo uro, po trinajsi pa zvoni v prazno. Ker mi ni nič uspelo, sem klicala še druge ZD, tudi Želzničarski ZD, kjer imajo tudi te ambulante. Tam pa novo presenečenje, najprej me je sestra vprašala, če sem mogoče iz Šiške, na moje vprašanje zakaj to, mi je odgovorila, da ima navodilo, da iz ZD Šiška ne sprejema pacientov in naj grem kar na Vič ali Bežigrad. Kaj je sedaj to za ena diskriminacija, saj smo vsi v eni državi, celo iz istega mesta, pa nas šiškarje naenkrat obravnavajo kot nekakšne odvečne paciente. Naj povem še to, da vem, da vseh iz Šike dva domova ne moreta sprejeti, saj je bilo vselej, ko sem bila do sedaj na pregledih, celo popoldne polna čakalnica, oziroma hodnik, saj je bila čakalnica kar na hodniku. Pri vsem tem me še najbolj skrbi, kako naj skrbim za svoje oči, kakšna bolezen je siva mrena pa ve velikoi ljudi kako to izgleda, če zamudiš operacijo in je enkrat prepozno.
Če mi kdo lahko svetuje, kako in kam naj se obrnem, se najlepše zahvaljujem.