Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija težave zaradi barvanja

težave zaradi barvanja

Sem nosećnica. sedaj kak teden pred porodom. Pobarvala sem si lase. Vedno sem si barvala z isto barvo,. vedno je bilo vse ok, barvala me je sestra. V nosečnosti sem se zdaj pobarvala šele v drugo, da ne bi slučajno kaj škodilo. Sedauj me je pobarval frizerka- a sem prinesla barvo. Zdaj pa so se mi dva dni po tem po lasišču naredile luske, kot da bi mi barva tako malo razžrla lasišče.
Kaj naj storim.
Bo to škodovaslo otroku- je možno da se je barva preveč zažla v lasišče in lahko preide na otroka?
Luske oz te rauzjede me nič ne bolijo in to. Včeraj sem si zvečer namazala to z mandljevim oljem in pustila čez noč, namazala si bom še danes in si nato umila lase. Mislite, da je to prav?

Spoštovana Lidija!

Iz opisa sklepam, da je verjetno prišlo do lokalnega draženja kože, morda pa tudi do preobčutljivostne reakcije na preparat. Priporočam vam, da lasišče le izperete z vodo brez uporabe kakršnihkoli sredstev, nato pa da obiščete zdravnika, po možnosti dermatologa, ki bo vnetje ocenil in po potrebi predpisal terapijo za njegovo umiritev.
Ne verjamem, da bi se preparat toliko resorbiral, da bi škodoval plodu.

No, sedaj je od tega že nekaj dni- storila sem naslednje- 2. dan sem si še malo namazala z manddljevim oljem, nato sem si vse skupaj temeljito izprala. Sedaj je ok, je še čiszto malo suho, vendar niti več ne opazim.

New Report

Close