Težave z zobmi
Pozdravljeni!
Tudi jaz se obračam na ta forum.
Že kakšen mesec se mi dogaja, da me občasno boli predel zoba, ki pa se nato “seli” na drug predel… Ne gre za to, da bi me vedno bolelo pri določenem zobu, ampak vsakič drugje. Največkrat pa se dogaja pri zobu, ki je “mrtev”. To se mi dogaja približno vsak drugi dan.
Danes sem se odločila, da grem samoplačniško opraviti še ortopan in sem vprašala, menda ni nič posebnega. Meni slika kaj dosti ne pove, kje bi lahko prosila, da mi jo nekdo odčita?
Zobozdravnika obiskujem samoplačniško, saj drugje nisem dobila. Sedaj pa ne vem, če je sploh smiselno it k zobozdravniku samo zaradi tega?
Lepo prosim za kakšen nasvet – ali je možno, da bi bilo to zaradi psihe ter nasvet glede odčitanja slike.
Najlepša hvala in lep pozdrav!
Pozdravljeni,
vaš zobozdravnik naj vam odčita ortopantomogram. Če ne bo najti vzrokov na rtg, bi bilo pametno iskati razloge drugje. Potrebno bi bilo opraviti natančnejšo anamnezo. Morda bi vam lahko pomagal maksilofacialni kirurg.
Srečno.
Pozdravljeni,
sem 6 tednov po porodu in prej pred nosečnostjo nisem imela težav z zobmi, razen z enim, ki so mi ga že zdravili in mi ga očitno niso uspešno pozdravili.
Sedaj, ko sem rodila me je začel ta zob močneje boleti. Zelo me zaboli na mrzlo, vroče in na trdo hrano. Bolijo me tudi ostali zobje vendar ne tako močno.
Ali je možno, da je to zaradi nosečnosti in bodo sčasoma bolečine izginile ali je kaj drugega in je bolje, da obiščem zobozdravnika?
Lepa hvala za vaš odgovor!
Lp