Najdi forum

Težave z živci

Pozdravljeni! Tukaj pišem ker sem pristal na dnu, sem 36let star, živim z partnerko in 3 otroci(moji), smo družina, oba zaposlena, smo v hiši na deželi in zdaj, če bi hotel vse opisat in napisat bi po moje lahko napisal roman, pustmo…težava je, ker sem v preteklosti zaradi težav v prejšnji vezi dal ogromno skozi in se preživciro zaradi denarja in ženske in še po tem ko sem šel narazen in ja tudi pil, kadil ko turk, ok, pol se postavil na noge, nehal kadit, pit, sportam ne, delam doma na kmetiji in zdaj težava, vse mi gre na živce, pridem iz šihta, otroci do mene a meni ni, jih podim, mi grejo na živce, partnerka ne pospravi ker se ukvarja s tamalo-10 mesecev, sn živčen ji težim ker sem karakter tak da hočem vse bolj ko ne tip top in to se zdaj že nekaj cajta vleče, in je vse slabše, nimam spoštovanja do nje, in kar neke težim, se derem brezveze ona name, pol ni sexa, jaz bi vsak dan če treba, ona ne, valda ko sem budala, ampak, ne vem kaj naj več, sem se zgubo, živci me zapuščajo, nimam sprostitve, v meni pa gori občutki mešani, ne vem, in ne jemlem zdravil nobenih niti drog, spijem kak kozarec če kdo pride, zdaj še to ne, pa vseeno sem non stop napet, živčen, v službi se kontroliram nimam izpadov, ko pridem domov pa bomba, ne sicer vsak dan pa vseeno skoraj, ali ima kdo kakšno idejo, kaj, kam, kako, zakaj in prosim ne me linčat in obsojat to mi ne bo pomagalo, namrec partnerka mi noče, kljub pogovorom, pravi znajdi se ali pa adijo. Hvala

Pozdravljen,

vsekakor si poišči pomoč in to čimprej. Verjamem, da ti je težko, vendar vedi, da je težko tudi partnerki in otrokom. Otroci so z njo, ko si ti v službi in ko se vrneš so te radovedni, želijo si biti tudi s tabo, te pogrešajo…Partnerka ima veliko dela doma s tremi otroki, pa praviš še,. da sta oba zaposlena- vsekakor ne moreš pričakovati da bo še vse narejeno in pospravljeno. Na deželi verjetno ne zmanjka dela in tudi ti si preobremenjen, saj je verjetno še veliko za postoriti doma, ko se vrneš iz službe. Lahko se obrneš na osebnega zdravnika ali na psihiatra, psihologa. Res pa je, da si boš moral vzeti čas za obravnavo. Poskusi se pogovoriti s partnerko in ji iskreno povedati, da se soočaš s težavo s samim sabo, verjamem, da ti bo prisluhnila. Čeprav imej v mislih, da ima tudi ona verjetno vsega preko glave, saj si želi tvoje pomoči, podpore in razumevanja in če jo ti kritiziraš in odrivaš otroke, ko prideš domov, seveda ne more biti zadovoljna, pa tudi polna pripravljenosti za intimo ne. Poleg treh otrok seveda ne more reševati tvojega psihičnega stanja, torej ja, bo treba se obrniti na strokovnjaka in si poiskati pomoč.
Ne obsojamo te, ne obsojaj se niti sam, poišči si pomoč in zaživi. Življenje je vendarle lepo in imaš partnerko in otroke , škoda bi bilo ne živeti v polnosti.
Vse dobro in oglasi se še,
Bernarda

Glede na vse napisano, bi rekla, da ste čisto preprosto pregoreli. Vzemite si dopust oziroma še najbolje bolniško ter si dovolite preprosto biti vi sami. Pojdite v gozd in se zderite, najdite doma eno blazino in jo prebutajte do konca, vsekakor pa si dovolite čas samo zase in za počitek. Partnerki pa skušajte na lep način (pa naj vam gre še toliko na živce) razložiti kaj se dogaja z vami in da potrebujete pomoč. Zapomnite si, v slogi je moč in dovolita si biti tudi šibka ter ponudita drug drugemu ramo. Držim pesti 🤗

Veš je treba doma tudi vsaj z otroci kaj delat, sam naštepat jih res ni dovolj, pa bo tudi partnerka bolj zadovoljna, posledično pa tudi ti.

Najbolj vam bo pomagalo dejstvo, da je na popolnoma istem vaša žena. Ona ni vaš sovražnik, zato ni potrebno do nje pristopiti kot da je najslabša stvar na tem svetu.

Ok nezadovoljstvo …
Sami morate odkriti od kod se vam nabira in zakaj. Ter kaj ste pripravljen narediti, da se to nezadovoljstvo konča. Morda zamenjava zaposlitve, morda samo sprostitev na kakem hobiju ali pa zgolj to, da sprejmete dejstvo, da življenja ne morete kontrolirati. Moški so načeloma v službi drugačni, ker imajo občutek nadzora, doma pa tega ni.

Ko pridete domov, ste nezadovoljni. Ne želite se ukvarjati z otroci, ste pa doma na deželi. Morda greste z njimi ven okoli hiše, jim podate žogo in se malo znorite? To je neke vrste šport in skozi tek in igro se boste tudi sam malo sprostil, umiril, pa tudi agresiva se lahko zmanjša. In ko boste naredil 10 globokih vdihov ter izdihov, boste videl da ni tako slabo življenje.

Ženi pomagajte. Skupaj sta se odločila za otroke, skupno življenje, dom. Tudi sama ima skrbi glede financ in ostalega (kar pač imata na bremenu), morda glede same domačije, torej delajte z njo. Če bo manj utrujena, če bo zadovoljna s tem kar je bilo narejeno, bo morebiti tudi sama začutila željo po spolnosti z vami. Če bo ves čas samo koš za vaše očitke in negativo, od tega ne more najti dejstva da se počuti ljubljeno z vaše strani. Od kod naj bi še potem imela slo po seksu?

Glede na stanje vsega, se morate nujno notranje umirit in najt način, ki bo vam pomagal. Eni to preko dela, drugi preko športa, tretji pišejo občutke na papir (NA ROKO!) in ga zažgejo, četrti z pogovorom, itd. Žena verjamem da je preobremenjena in se zaradi vašega odnosa nima želje z vami ukvarjat. Samo začnite. Vse dobro.

P.S. Te psihiatrinje tukaj pa res niso čisto nič v pomoč. Najprej vas tikajo kot da ste krave skupaj pasli, potem pa samo napišejo da pojdite do psihiatra, kar je itak najlažji nasvet. V glavnem, ne dajte se, celo življenje je še pred vami in ne, ne bo vedno tako naporno. Z majhnimi otroci je pač težko.

Zdravo..z mano je blo isto. Sla do zdravnice..dobila antidepresiv…super..se postavla na noge..zamenjala službo..nehala jest tablete..življenje laufa brez problema. včasih se mormo postavt sami na noge. ne gre drgač.

ja uboh revez on ne gura medtem ko zena pa s tremi otroci skos sama se enga doji verjetn… pol je pa on pregorel? jst mislim da pogresas zivljenje kot je bilo pred otroci ni sexa se dodatno povroza jezo in frustracije. ce zelis imeti tipi topi FAKING VZEM CUNJO V ROKE PA GLANCAJ. zena doma ocitno ne hendla vec pol pa se ti teroriziras psihicno njo in otroke. za namecek pa se bo revcek se umaknil na dopust ker je ON izgorel. se en narcisek ki ne vid preko svojega noska odkar zivljenje ni vec to kar si je predstavljal pa se jw potrebno odrekat in delat. hej to je odraslo zivljenje. ce se ti vsak dan sexa to pomen sam eno: MAS SE PREVEC ENERGIJE K BI JO LAHK USMERU V FAMILIJO NE PA FUK. verjetno zeni tudi pogojujes sex z prijaznostjo. reva daje noge narazn da je mir v bajti. men se zenska smil upam da bo kmal vidla kazga nehvaleznega psihicno nasilnega kretena ima doma in se bo locla in vsaj otrokw zavarovala pred tvojim nasiljem in skodovanjem ko se zarad lastnih frustracij spravljas na babo in nickrive otroke. jesi musko svaka cast.

To se dogaja. Ne skrbi. Ampak, da rešiš sebe, si čimprej pomagaj. Že to je nekaj, da vidiš, da nekaj ne “štima”. Pojdi k svojemu zdravniku, povej mu vse tako, kot si zapisal. Še in še zdravil je za takšna stanja. Jih boš pač jemal kakšno leto in se umiril. Ljudje si v takšnih stanjih običajno nočejo pomagati, ali pa se sploh ne zavedajo, kaj se jim dogaja. Če nas boli zob, seveda gremo k zobozdravniku, če nas boli glava vzamemo kakšno protibolečinsko tableto, če nas boli karkoli, ukrepamo… Tako je tudi z “dušo” oziroma z “živci” (možgani), pozdraviti jih je treba s primernimi zdravili. Misli tudi na družino. Vso srečo ti želim, in ukrepaj!

2 službi + družina + kmetija ne grejo skupaj.

Zakaj potrebujete kmetijo? Koliko živine imate? Čigava je kmetija? Od staršev? Če je njihova, potem ni tvoja dolžnost, da rihtaš njihov grunt. Tvoja dolžnost je, da hodiš v službo in skrbiš za družino. Ostalo je postranskega pomena. KO in ČE.

Če je kmetija vajina, se prestrukturirajta v kaj sezonskega (sadje, buče, … nekaj pač najdita). Nekaj torej, kar ni potrebno več ur dnevno delat. Tu pa živali absolutno niso zraven. Razen, če greš v masivno produkcijo in imaš zaposlene za delat z živaljo.

Absolutno preveč imaš vsega na grbi, saj vendar nisi robot ali superman. Bivša nima nič s tem, razen stroška in odvzetega ponosa. To pa nima veze z jezo.
Odloči se med familijo ali kmetijo, to je moj predlog, če kmetija ni tvoja in če ima več panog. Druge ni, ker je toliko preveč vsega, da zanemarjaš najpomembnejše, to pa so tvoji najbližji. Seveda, živina ne more počakat, zemlja ne more počakat. Zato te to delo potegne vase. Ker pa poleg službe ne zmoreš vsega, je logična posledica, da si preutrujen. In otroci in žena ne dobijo od tebe nič, ker jim nimaš česa več dati. Ker si izmozgan.

V napoto so ti zato, ker veš, da bi jim moral priti nasproti in biti z njimi in ženo ter pomagati skrbeti za dom in otroke. Njihova prisotnost ob tvoji izmozganosti pa ti nabija občutek krivde. Tega pa ne preneseš, zato se jeziš in jih podiš stran. Ne podiš stran otrok, ampak krivdo in nemoč ob preobremenjenosti. Niso krivi otroci, ampak tvoje garaštvo. In to bo ostalo, dokler bo kmetija na prvem mestu pred otroki in ženo.

Izberi torej 2 od teh treh stvari: dnevni kmet, dnevni uslužbenec, družinski mož.

Najprej pa povej ženi, da vsega ne zmoreš in da vidiš, kaj vse delaš narobe. Priznaj ji, da jo zanemarjaš in da otroci nimajo nič od tebe. Prosi jo za potrpežljivost, dokler se problem intenzivno rešuje in prosi jo odpuščanja. Reci ji, da iščeš rešitev za to, da bo dela manj in več časa za vas. Povabi jo k sodelovanju pri tem, kaj bosta spremenila. Pozanimaj se, kje te rabi in pogreša. Naj ti pove, če ima kakšno dobro zamisel in predlog, da se ta bolani garaški trikotnik prekine, ker ne more ostati trikotnik.

Ali služba ali kmetija. Ali, seveda, uničeni neljubljeni otroci in mrtev zakon, poln jeze in grenkobe, ki vodi v ločitev.

Ce ti hre na zivce nered, bi morda kaj pomagal…razbremenil zeno… da nebi bila bila ponoci toliko utrujena.
Otroci pa tudi potrebujejo očeta… pa se pejte kake igre, kar je tud tebi fino… lego ali pa pejte ma sprehod skupaj da letajo okoli in dajo ven energijo pa magari ce si na klopci…
Ce se lahko zadrzis v sluzbi, se probaj se doma…hkrati pa si poisci nekaj sa se ti ventil sprosti…pojdi tect ali likat…za neki se moras odlocit…aja, pa pogovor s kakim psihiatrom nebi škodil

Poisci si psihiatra. Al pa pac doma primi kdaj pa kdaj za metlo. Namrec oce ni tisti, ki otroke naredi, ampak tisti, ki se z njimi tudi dejansko ukvarja.

Cao. Pojdi v Nm k Olgi. Vsi jo tam poznajo. Ti bo zrihtala glavo in zivce v eni terapiji.
Sem bil se hujsi pa me je spravla v normalo. Evo ti stevilka 070358357.

New Report

Close