težave z želodčno kislino
Spoštovani !
Lepo prosim za odgovor.
Že 10 let imam težave s povečano želodčno kislino. Letos sem bila na gastroskopiji, kjer so ugotovili še gerb, gastritis, manjšo kilo in želodčna zapiralka se mi dobro ne zapira. Dobila sem že tri vrste zdravil, ampak kislina je vsakodnevna, težav z želodcem pa nimam. Stara sem 62 let. Že vrsto let pazim, da ne jem mastno, sladko, slano, nič surovega sadja in zelenjave, ne pijem drugega kot vodo in čaje, ne kadim.
Drugače se zdravim tudi za ščitnico, ki mi premalo dela, imam tablete tudi za zniževanje krvnega tlaka. V zadnjem času imam tudi napade omotice.
Zelo rada bi prenehala s tabletami Ortanol in se poslužila kakšnega bolj naravnega zdravljenja.
Ali mi lahko pomagate ?
Lep pozdrav
Ama
Spoštovani
Glede na opis, ki ste ga poslala, vam zdravnik TKM lahko pomaga. V primerih težav z refluksom in/ali vnetja želodca akupunktura in prilagojena dieta lahko precej pomagata.
Gastroskopija je sicer pokazala nekaj težavic, vi pa pravite da težav z želodcem nimate. Lahko da gre za težave bolj v energetskem smislu. Po teoriji TKM se energija želodca v želodčnem meridianu spušča (energija vranice pa dviga), v določenih primerih ali okoliščinah se tok energije lahko obrne in se dviguje, če to traja dalj časa se lahko pojavijo težave z refluksom, mišico zapiralko, itd.
Zdravnik TKM bi vas vprašal še nekaj specifičnih vprašanj (npr. ali uživate kuhano sadje in zelenjavo), pregledal trebuh in otipal puls na zapestjih, potem vam lahko da dosti bolj podroben odgovor, zato bi bilo najbolje, da se oglasite v ordinaciji TKM in opravite pregled.
Lep pozdrav
Forum je zaprt za komentiranje.