Spoštovani,
že nekaj let imam težave z želodcem in prebavo, ki jih s pravilno prehrano in zavestno ( tudi z antidepresivi)
nekako obvladujem. Oče je umrl za rakom črevesja, dokaj mlad, in pred leti, cca 5. sem opravila tudi gastro in kolonoskopijo. Izvidi so bili ok in mislim da imam kontrolo čez 2 leti.
Sem noseča 6 mesecev in težave so se takoj po zanositvi še okrepile, želodec je nemiren, stalno se v njem nekaj dogaja, klokotanje, prelivanje….ne znam razložiti….in se potem po prebavnem traktu (ki je zelo glasen) zadeva preseli do črevesja, kjer po napenjanju izločam pretežno mehko, smrdljivo, lepljivo blato, občasno tudi zelo tekoče. Zadnje dni pa opažam tudi bolečine v želodcu, običajno takoj po obroku. Pojem malo, pa vendar je bolečina močna, ostra in traja lahko tudi uro ali dve. Vse skupaj sem pripisovala nosečnosti in hormonom, ker pa se nič ne umiri, pravzaprav se stopnjuje pa priznam da me postaja strah, da je vmes kaj resnejšega. Poskusila sem z Rupurutom, ki ne pomaga, sedaj pa mi je ginekolog prepisal Nolpazo. Je to ok, je to zdravilo varno v nosečnosti?
Hvala lepa za odgovor in lep vikend še naprej,
G.
Pozdravljeni.
Glede na hude težave, ki jih opisujete je Rupurut verjetno premalo učinkovit. Nolpaza je varno zdravilo in ga v tretjem tromesečju nosečnosti lahko jemljete brez skrbi.
LP
Spoštovani,
sedaj sem pa že resno zaskrbljena. Prebavljanje je tako intenzivno, da me črevo kar prestavlja po stolu ko deluje….kot rafal in ne vem več, ali me boli od prebavljanja ali se po vseh teh težavah pripravlja predčasni porod…danes sem tudi opazila, da je hrana v blatu v večini neprebavljena, kar celi koščki rdeče pese, itd.
Strah me je kaj to pomeni, ali imam resno prebavno bolezen? Namreč v meni raste novo življenje….
lp.G.
Pozdravljeni
Nolpaza pricne ucinkovati v nekaj dneh, tezave pa se lahko umirijo v tednu ali dveh. Ce so se prisotne lahko jemljete 2×20 mg ali enkat 40 mg. dodatne preiskave niso potrebne.
Lp