Najdi forum

Težave z želodcem

Pozdravljeni 🙂

Stara sem 21 let, visoka 164cm in težka 48kg. Težave z želodcem imam že dolgo let, nazadnje ko sem bila pri osebni zdravnici je rekla, dasem ji prvič omenila bolečine leta 2008..tako, da je že zadnji čas, da v tej smeri nekaj naredim. Naj povem, da je bila v tem času srednja šola, začetek faxa, takrat sem imela zvezo za katero sem se zelo sekirala,..
Moj boleč želodec – čudna zadeva. Zdravnica pravi, da je kriv stres in sekiranje,… iste težave je imela moja mama med 20 in 30 letom, želodec jo je tako bolel, da je od bolečin bruhala, nato se ji je umirilo, pred 2 leti pa je zaradi bolečega in trdega trebuha morala v bolnišnico, kjer so ji naredili gastroskopijo in odkrili, zaceljenje rane v želodcu.. ostalo BP. Tako, da sama razmišlam v smeri, da bi bilo pametno, da bi sama šla na gastroskopijo, da se mi nekoč nebo zgodilo isto…
Ponavadi me tišči v želodcu, pod žličko, včasih je bolečina tako huda, da se sploh ne morem premikat, včasih me samo zabada v želodcu in nato mine. Po nekateri hrani mi rado včasih postane slabo… naj povem pa, da moje navade kar se hrane tiče niso ravno dobre, jem premalo zalenjave,.. preveč kruha in suhih stvari,..

Predlani mi je zdravnica prvič predpisala Nolpazo in pojedla sem 1 škatlo. Bolečine so minile in nekaj časa sem imela mir. Hmalu so se bolečine spet pojavile, takrat sem potem občasno jedla Nolpazo, Rupurut,… vendar ni pomagalo …. Z bolečino sem se nekako navadila živet in jo sprejela… sicer je res, da me želodec ni več tako pogosto bolel.
Letos julija sem pa dobila napad tahikardije, vzrok naj bi bil panika, strah,… takrat sem opazila, da me tišči malo nad žličko, za prsnico. Osebna zdravnica mi je rekla, da je to zaradi želodca .. sploh ker sem se veliko sekirala … spet mi je predpisala Nolpazo 3 škatle …Začela sem jih jemati avgusta. Vsak dan sem na tešče spila 1 tableto in tako pojedla prvo škatlo. Bolečin za prsnico ni bilo več, tudi želodec me ni niti en dan bolel v tistem času…ko sem škatlo pojedla sem s tabletami nehala, čeprav mi je dr. rekla, da naj pojem vse 3.

Ali je možno, da Nolpaza res tako zelo pomaga, in potem ko jo neham jesti čez čas se težave pojavijo spet? .. ker tablete popustijo, oz ni več zaščitnega sloja, ki ga naredijo tablete???

In ali tudi vi mislite, da je občasna bolečina (od 1-10 bi jo ocenila z 2 ali 3) nad žličko prisotna zaradi želodca? Ponavadi samo ko ležim ali nizko sedim, v stoječem položaju je ni nikoli.
Razmišljam, da bi se naročila na gastroskopijo, vendar me je malo strah, da kaj hudega odkrijejo.

Lep pozdrav

Pozdravljeni.
Težave , ki jih navajate so zelo verjetno posledica vnetnih sprememb sluznice želodca ali dvanajstnika. Nolpaza zmanjša izločanje želodčne kisline in zato omili težave. Ker se simptmi ponavljajo, vam svetujem, da opravite gastroskopijo. Zdravnik bo pregledal sluznico in opravil test na morebitno okužbo z bakterijo Helicobatcer pylori.

LP

____ mag. Manfred Mervic, dr. med., spec. internist, spec. gastroenterolog Klinika Pacient Telefon: 0820 08240 Pregled takoj – Klinika Pacient http://klinikapacient.si/Storitve.aspx Pregled takoj in brezplačno – Prva zdravstvena asistenca http://www.pza.si/Pristop-k-PZA.aspx Odgovor in nasvet zdravnika TAKOJ – Doktor 24 http://doktor24.si/?page_id=8 *Ta odgovor je bil podan brez dejanskega pregleda in ga ni mogoče razumeti kot pravi zdravniški nasvet, prej kot nezavezujoče mnenje. Za korektno oskrbo se je treba osebno zglasiti pri ustrezno usposobljenem zdravniku.

New Report

Close