Pozdravljeni!
Na Vas se obračam saj želim slišati še Vaše mnenje glede mojih težav. Že približno 3 leta imam vsakodnevne slabosti zato se je moja zdravnica odločila da me pošlje k psihiatru kjer sem tudi dobila diagnozo anksioznosti in paničnih napadov sumim še na OKM saj imam že od otroštva emetofobijo.
Vendar je problem sledeč: pred več kot mesec dni sem imela hujšo obliko živčnega napada in od takrat imam še večje težave z želodcem, ki sem jih imela sicer prej tudi ampak ne v taki obliki. Vsak dan me zapira in ne pravilno na veliko potrebo čeprav pijem donat redno vsak dan, zaprtost čutim prav izrazito saj je zelo moteče ker sem po naravi že tako občutljiva. seveda sem spada še napihnjenost, v zadnjih dveh dneh pa se je temu pridružila še bolečina v spodnjem delu trebuha ki se pomika iz ene v drugo smer želodca, krči ki vsakih par minut minejo potem pa spet pridejo zraven tega pa me še sili na bruhanje…
Pred 2 letoma sem bila na preiskavah ščitnice, uz trebuha in gasterskopiji, kjer so našli samo povečano kislino. Občasno jemljem tablete nexium in nolplaza, vsak dan redno pa reglan.
ali je vse skupaj samo psihičnega izvora in se po nepotrebnem sekiram kaj je z mano ali so težave znak katere od bolezni? Je mogoče problem tudi v črevesju?
Aja, stara sem 26 let…
upam da sem jasno razložila mojo težavo in vse za vas potrebne informacije…
LP
Spoštovani!
Ker ste imeli narejene preiskave, s katerimi so vam izključili organske bolezni zgornjih prebavil, je dejansko vzrok stres oz. anksioznost. Pomaga avtogeni trening, joga ali drugi načini sproščanja.
LP, Marija Š. Gašperšič
pozdravljeni, ker nisem hotela odpirati nove teme sem bom napisala svoje uprašanje kar sm.
star sem 20 let in imam neprestane težave z želodcem. Tiščanje po vsakem obroku, neprestana slabost, napihnjenost in zmešana prebava(enkrat zaprtje enkat driska), pa tudi blato je velikokrat ”mastno”. Zdravnica mi je dala nexium, pa mi ne pomaga….nevem kaj naj naredim ker na zečetku je še nekako šlo sem malo potrpela sedaj pa ne morem več ker me ovira. seveda bom šla nazaj do svoje zdravnice vendar me zanima če imate morda kak nasvet zame, sem morda na kaj alergična, imam kaj okvarjeno?
Hvala za odgovore
Pozdravljeni!
Bom kar nadaljevala v to temo… Torej, zaprtje je malo boljše in lahko bi se reklo da grem zdaj na veliko potrebo 1x na dan tišči me pa večkrat na dan tudi ampak potem ko pridem do wcja mi vse skupaj mine… sedaj pa so se temu pridružile nove težave z želodcem: od jutra do večera se zvrsti kup nepojasnjenih znakov oziroma simptomov ki so mi nejasni… Tako da lahko iz minute v minuto pride ali neznosno tiščanje v žlički in siljenje na bruhanje, potem ta “cmok” v grlu ki se čuti da izvira iz želodca, močno napenjanje ampak je drugače kot samo siljenje na bruhanje, rahla vrtoglavica, trosim se po celem telesu( lahko znak anksioznosti), vroče oblivanje(tudi ne izključuje znaka anksioznosti)…. Pa še občutek da imam (naprimer danes) v želodcu neprebavljeno hrano od včeraj čeprav sem danes poskušala nekaj pojesti. Ta hrana od včeraj se mi je tudi gor dvigovala in po njej se mi je spahovalo…. Pred nekaj dnevi se je tudi za dva dni pojavila nekakšna notranja vročina z slabim počutjem in en dan močan nizek pritisk vendar si nisem točno zapomnila koliko je bil, vem pa da pod 100 zgornji…
Torej zanima me kako je to možno da se mi vsak dan spremenijo simptomi, je to le mogoče znak kakšne bolezni ali pa res samo psihičnega izvora? Katere tablete naj uporabljam, mogoče s čim si naj to vse skupaj lajšam? Ker nisem nikjer po internetu zasledila da bi bili ti simptomi skupaj za kakšno bolezen pač pa nastopajo posamezno za različne bolezni prebavil in želodca…
Kot podatek naj še omenim, ker so bile težave z zaprtostjo hude sem po tistem ko sem Vam pisala še vseeno šla do osebne zdravnice in me je dala na pregled krvi ki je bilo b.p., vode pa zaradi menstruacije nisem mogla dati, sem pa dobila napotnico na UZ trebuha da se izključijo fizične težave….
Hvala za odgovore, LP
Spoštovani!
Skupni imenovalec takih težav je kronični stres. Potrebujete ukrepe za zmanjšanješkode, ki jo povzroča, rajši kot zdravila pomoč strokovnjaka za relaksacijske tehnike, avtogeni trening, meditacijo, jogo in podobno. Odsvetujem vam pomirjevala, saj zadeve samo potlačijo.
LP, Marija Š. Gašperšič
Pozdravljeni,
Stara sem 20 let in zadnji mesec mi nenehno scemi v zelodcu, se hrana zelo glasno in izrazito “pretaka” in veckrat se pojavi napihnjenost. Pred kaksnim tednom se je pojavilo zaprtje, sedaj je blato zelo mehko. Kaj bi lahko bil razlog za te tezave? Pred kaksnim letom in pol sem opazila kri na blatu, ampak se potem ni vec pojavilo, zato temu nisem posvecala posebne pozornosti. Ne jem nobenih zdravil, edino kontracepcijske tablete in po potrebi Xyzal za alergijo.
Hvala za odgovor.
Pozdravljeni
Brez pregleda vam tezko odgovorim na vprasanje. PoTreben je pregled in najverjetneje gastroskopija
Lp