Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) težave z želodcem,….

težave z želodcem,….

Pozdravljeni!Prosim vas za mnenje oz.nasvet.
Stara sem 33 let,mamica in že od kar pomnim imam probleme z želodcem.Ugotovljen imam refluksni ezofagitis,hiatusna kila,spremenjena sluznica,duodenogastični refluks,kron.gastritis.
Dobila sem ultop in acipan 40 mg-nekaj časa vredu pa spet ne!?
Ker so težave trajale leta,izvidi pa od lani sem radovedna ali so moji simptomi lahko od vsega tega:
oteženo požiranje,pekoča bolečina v žlički in na hrbtu pod ali okoli lopatic,občutek tiščanja v prsni koš-bolečina v prsnem košu,,kašelj-z zeleno rjavim izmečkom,boleče grlo,utrujenost in občasno teško pridem do sape-ob tem se pojavi še omotica,a ne velikokrat.
Vedno pa me začne boleti od žličke navzgor vse do grla,občutek cmoka in težko požiranje.Kakšne dni me vse žge-kislina se vrača v grlo.Ležišče imam dvignjeno,a takoj ko ne pazim pri hrani ali je več stresa se vse ponovi in nato traja par dni.
Ker me vse to izčrpava vas prosim za nasvet.Ali je možno da ob vsem tem občutim neko tesnobo-ne znam razložiti-kot da mi nekaj ne paše in postanem razdražljiva,sitna,nemirna,…-sploh kadar imam cmok v grlu in težje diham in jem-ker je vsako leto huje me zanima kaj bi dolgoročno najbolje vplivalo oz.mi pomagalo.
Naročena sem na op.žolčnih kamnov(2 napada) in slabosti vsak dan razen ob res strogi dieti.
Priporočeno imam op.drsne hiat.kile pa ne vem kje in kako?ali je sploh uspešno
Ali si lahko od teh težav tako utrujen-začne se z želodcem,kislino,…nato utrujena in boleče noge in roke in vse.Ko pa teh težav ni sem čisto vredu,kot da nič ni.
Hvala in lp

Spoštovani!

Težave, ki ste jih opisali, so posledica žolčnih kamnov in refluksne bolezni požiralnika.
Do operacije žolčnika se držite res stroge diete za žolčne kamne in GERB, jemljite eno zdravilo iz skupine inhibitorjev protonske črpalke v polnem odmerku, pojdite na pregled za izključitev astme. Če polni odmerek zdravil za GERB po polleta ne odpravi simptomov refluksne bolezni, potem šele bi razmišljali o operativnem zdravljenju, endoskopski fundoplikaciji.
Želim vam uspešno zdravljenje!

LP, Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close