Pozdravljeni!
Star sem 23 let in pribljižno 1 mesec me mučijo težave z želodcem. Pojavljajo se predvsem v obliki močnega tiščanja in napetosti v zgornjem delu trebuha,občasno tudi bolečina, ki se običajno pojavi v nekaj urah po jedi (predvsem popoldan). Pekoč občutek v žlički in žrelu sem občutil le nekajkrat. Tiščanje pogosto spremlja tudi slabost in spahovanje (tudi samo po kozarcu vode). Prvih 14 dni sem bil tudi precej zaprt, kar pa se je sedaj poplnoma uredilo. Nekoliko boleč je tudi pritisk na trebuh v predelu želodca. Osebni zdravnik mi je predpisal Ultop 20mg (1 kapsula zjutraj), ki pa težav po treh tednih jemnja ni odpravil. Sedaj sem naročen na gastroskopijo čez 1 teden. Zelo me skrbi (predvsem glede malignega obolenja na želodcu, čeprav vem da to pri moji starosti ni pretirano veretno), saj se v zadnjem tednu tudi precej slabo počutim, nekajkrat sem imel tudi zelo blago povišano telesno temperaturo. Res je da je bil zadnji mesec zame precej stresen, predvsem zaradi izpitov na fakulteti, vendar pa se stanje nikakor ne izboljša.
Lep pozdrav in hvala za vašodgovor!
Hvala za vaš ogovor!
opravili so mi gastroskopijo. Sluznica požiralnika, želodca in dvanajstnika je v celoti brez posebnosti, opazna pa je bila blaga insuficienca kardije. Glede na to, da moje težave niso prenehale z jemanjem Ultopa 3 tedne in da imam občutek, da nimam težav s kislino, imam občutek, da to ni vzrok zanje.Testa za HP niso opravili. Zelo me skrbi, saj težave še vedno niso ponehale in skoraj vsak dan še vedno čutim tiščanje in napetost v zgornjem delu trebuha. Zdravnik mi je svetoval še UZ trebuha (zaradi možnosti žolčnih kamnov). Kaj bi po vašem mnenju še lahko bil vzrok mojih težav? Opazil sem, da je tiščanje nekoliko bolj intenzivno na levi strani. Ali je z UZ možno odkriti tudi povečane bezgavke v trebuhu?
Lp
Spoštovani,
z UZ se vidi tako žolčnik in morebitne kamne v njem, pa tudi povečane bezgavke v trebuhu, jetra, vranico, ledvice. Težave so lahko tudi funkcionalne narave, ne samo organske. Počakajte na izvide, ta čas pa skušajte čim bolj skrbeti zase in zmanjšati skrbi in stres.
LP, Marija Š. Gašperšič