težave z želodcem
Ojla!
Mož ima vsako leto večje težave z želodcem. Boli ga v želodcu, prebava se poslabša ( odvajanje je neredno in blato je lepljivo in smrdeče ). Obišče sicer zdravnika, ampak prenajedanje z Ultopi, Ranitali, Rupuruti…je že postalo nenormalno. Njegovo prehranjevanje bi bilo lahko bolj redno in večkrt po malo…ampak služba, delo doma, strah pred debelostjo…tega pač ne uvrščajo v seznam potrebnejših dnevnih dogodkov. Sedaj je nekje zasledil članek o kili na želodcu in o pregledu želodca s kamero. Slišal je o doktorju Marku Bitencu, ki naj bi izvajal te preglede. Ali mu lahko kdo kaj pove o tem?
Pred tremi leti je bil že na gastroskopiji, pa na pregledu črevesja in so ugotovili, da ima preveč kisline in da se mora paziti pri prehrani in da mora redno jesti…pa saj veste… moški svet je pač poglavje zase…
Vseh nasvetov bova oba hvaležna, saj je meni tudi že dosti vsega, ker vidim, da njegovo počutje vpliva tudi na njegovo voljo doma.
Hvala vsem za odgovore.
To vprašanje sicer ne spada med teme našega foruma, ampak vseeno upam, da se bo kdo odzval s svojo izkušnjo. pri povečanem izločanju želodčne kisline je kakorkoli že prva na vrsti ustrezna prehrana. očitno vaš mož navodila že pozna, zdi se bolj problem v tem, kako se jih držati. samo to. od rednega hranjenja večkrat na dan po malem (posebej če dela od doma je to lažje organizirati) ne vodi v debelost! tovrstne izkušnje ima verjetno mnogo ljudi na tem forumu.
sicer so na vokjo zdravila, če ne pomagajo, je pomembno ponovno opraviti gastroskopijo in opraviti preiskavo na prisotnost bakterije H. pillori, ki je pogosto povezana s temi težavami. Šele nato je na vrsti torakalni kirurg.
Lep pozdrav!
To me cisto spominja na moje desetletno iskanje diagnoze (pri 18 sem bila hospitalizirana zaradi izpuscajev in po dveh mesecih odsla iz bolnice skupaj z njimi, pri 27 dobila diagnozo- vmes same bolecine in nezadovoljstvo) .
Bila sem napihnjena, zelodec – bolj dvanajsternik, me je bolel za umret. Nenehno sem bila pri zdravniku, pregledali so mi vse (razen gastroskopije) – nasli nic. Potem pa je pocilo, niti mleka nisem vec obdrzala v sebi, do kosti shujsala, prisla na gastro pregled na Bled in so mi ugotovili alergijo na moko. Po strogi dieti brez glutena (psenica, rz in jecmen) so se po treh mesecih zaceli kazati znaki izboljsanja – sluznica pac rabi cas za obnovo. Popolnoma brez bolecin pa sem bila sele nekako po dveh letih stroge diete. Danes je vse OK seveda ce sem pridna.
Ne mislim, da ima vas gospod isti problem, naj pa se poskusa izogibati bele moke, piva in drugih stvar z glutenom. Namrec pri veliko ljudeh je to lahko osnovni problem, pa tega ne morejo odkriti. Po dieti blato ni vec lepljivo in smrdece, mine napihnjenost in bolecine.
P.S. Meni niso nobene tablete pomagale, niti ultop, niti ranital, niti rupurut, zgolj in samo dieta.