Težave z vratno hrbtenico
Pozdravljeni,
Stara sem 37 let in imam težave z vratno hrbtenico. Pojavljajo se mravljičenja v glavo ( samo po desni polovici ), včasih v ličnico, do senc, Uhelj, včasih tudi čuden občutek v čeljusti. Občutim tudi nek pekoč topel občutek, približno enak kot če ti zaspi roka. Glavobolov nimam, oziroma niso tako pogosti. Imam pa bolečine v vratu, vedno z povezavi z desno stranjo. Bolečine imam tudi v višini lopatice, včasih mravljinčenje v desno roko sploh v času spanja. Osebna zdravnica me je poslala na RTG slikanje, ki je pokazal:
Hondroza C4-C6, Spondilartorza CH, desnostranska skolioza LSH, Spina bifida S1, Spondilartorza spodnjega dela LSH.
Ker je občutek blazen, me včasih postane strah, da kaj hudega narobe. Prosim za mnenje oziroma kak nasvet kako si pomagati.
Hvala za mnenje in lep pozdrav,
Pozdravljeni,
na slikah so vidne začetne obrabne spremembe, rahla ukrivljenost. Spina bifida je razvojna posebnost, ki pa ne povzroča težav. Poleg medvretenčnih ploščic so prizadeti tudi medvretenčni sklepi, tako v vratnem, kot tudi v ledvenem delu hrbtenice.
SImptomi, ki jih opisujete, po vsej verjetnosti izhajajo iz prostora C5-C6, ocenjujem, da gre v vašem primeru za draženje živčnih pletežev avtonomnega živčnega sistema.
Številne paciente s podobnimi težavami s tehnikami manualne medicine uspešno zdravimo. V kolikor se odločite za zdravljenje pri nas, s seboj na prvi pregled prinesite tudi vse izvide, predvsem pa slike.
Posredujem vam povezavo do kontaktnih informacij ordinacij: http://mo-gy.si/ordinacije-5/
Lep pozdrav,