Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Težave z vidom

Težave z vidom

Spoštovani,

pred devetimi meseci je mojega tasta rahla možganska kap. Posledice so se počasi sanirale z izjemo očesa. Na levo oko vidi dvojno in ne more kontrolirati smeri vida. Prav tako je priprto. Bil je pri nevrologu, kjer so mu opravili magnetno resonanco. Sam izvid glede stanja očesa ni pokazal nič. Stanje je nespremenjeno ves ta čas. Zdravnik mu je predpisal terapijo assantin, po njem še slabše vidi ( kljub temu, da samo zdravilo ni namenjeno zdravljenju očesa).
Prosim za vaše mnenje in pomoč, kako zdravljenje nadaljevati.
Tast je star 63 let in drugače v dobri psihofizični kondiciji.
Hvala za vaš čas,

Mojca Berdnik

Pri možganski kapi gre za ishemijo oziroma prekinjeno prekrvavitev ter zaradi tega odpoved določenega področja, ki je bilo oživčeno z določenimi živci. Tako da pravega zdravila pravzaprav ni, ki bi čisto takoj obnovil prej prizadeto področje. Najbolj pomaga fizioterapija (z mimiko obraza, pogledi v določene smeri pogleda), koliko pa se bo popravil vid pa je težko napovedati. Organizem nekaj lahko sam od sebe poravi določene stvari pa so lahko nepopravljive. Veliko telovadbe mu svetujte, kolikor pač zmore.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close