Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca težave z ušesi

težave z ušesi

Nenehno imam težave z ušesi. Bolijo me. Nazdnje, ko me je bolelo levo uho, so bile bolečine nevzdržne,imela sem vročino in majhen prehlad. Rastejo mi tudi modrostniki. Zdravnica ni videla vnetja, rdečine ipd. Nisem dobila zdravil.
Napotena sem bila v ORL. Vse je ok., na izvidu mi sicer piše: da je na zadnji steni žrela sluznica zadebeljena z limfatičnimi filikli. Lrinks je vredu.
Mi lahko kaj svetujete? Zanima me, če je kaj narobe z s sluznico, ker sem pa lani imela težave z dihanjem in je bila verjetno kriva sluznica dihalnih poti-je to kaj v pozavi, obstaja kakšna možnost?
Kam bi se še lahko obrnila po pomoč?
Težave imam vsako leto-vnetje, vedar letos ni šlo za vnetje. Zdravnik Orl priporoča, da bi stanje opzovali. Kako?
Najlepša hvala za trud in odgovor,
pa prijeten dan vam želim.

Spoštovani!

Najprej se vam zahvaljujem za zaupanje pri reševanju vaših ponavljajočih se težav.

Prav značaj ponavljanja ter obdobje v letu, ko so se vam težave pojavile, so me najprej napeljale na misel o možni alergiji (predvsem na določene pelode). Zato naj vas najprej vprašam, ali ste že opravili alergološko testiranje. Tudi pri alergijskih reakcijah nastopajo podobne celice, kot jih srečamo pri vnetjih. Sluznica se zadebeli ter pri tem se zoži prehod (na primer Evstahijeve cevi, sluhovoda), kar lahko povzroča težave.

Če so alergijsko reakcijo pri vas že izključili, je najverjetnejši povzročitelj vaših težav v zobovju. V bližini zob, ki izraščajo in na vrhovih korenin potekajo živčna vlakna ter žilje, ki oskrbujejo sluhovode in sinuse. Potrebno bo torej popolnoma sanirati (pozdraviti) vse morebitne okvare ali nepravilna izraščanja zob.

Lepo vas pozdravljam in vam želim čim več zdravja.

Danica

Ga Danica, hvala.
Alergijski testi so bili vsi negativni. Tudi bronhialni. Res pa je, da imam en zob za popravit, vendar se kaže, da je problem res v modrostnikih. Bom pregled opravila še enkrat in čimprej pri zobarju.
Lepo vas pozdravljem.

New Report

Close