Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Klimakterij -menopavza Težave z uhajanjem urina

Težave z uhajanjem urina

Spoštovani!
Stara sem 47 let in imam za sabo precej ginekoloških posegov. Odstranjena oba jajcevoda, maternica, maternični vrat in desni jajčnik. Imela sem 2 x eu, ss, carski rez(rodila dvojčka po ivf-et). Vmes so mi še popravljali jajcevode, ker so bili zamašeni. Sedaj pa že nekaj časa opažam, da mi uhaja voda, če se usedem, ali vstanem, kiham, kašljam, se smejem, grem po stopnicah. Ginekolog mi je priporočil keglove vaje, a ne pomagajo. Stisnem mišico skupaj, voda pa vseeno priteče ven. Ginekolog je menja, da sem še premlada in da je to skoraj nemogoče, ker sem imela carski rez. Naposled pa mi je napisal napotnico za to težavo. Sočasno s tem pa imam tudi hude bolečine na levi strani, pred enim tednom sem bila na uz in so videli, da imam levi jajčnik povečan, čeprav ovulacije tisti čas ni bilo, niti je ni bilo v naslednjih dneh, jajčnik pa še kar boli. Ugotovljena je tudi endometrioza. Sem na koncu z močmi in energijo.
Prosim če mi razložite, kakšen je pregled za inkotinenco? V kolikem času se odločijo za poseg? Ali delajo dve stvari naenkrat ( bi naredili operacijo tvt in laparoskopijo in morebiti odstranili jajčnik), ali moram dvakrat pod nož?
Za vsak nasvet Vam bom hvaležna, saj me je strah.
Lepo Vas pozdravljam.

Pozdravljeni!
Pregled za ugotavljanje stopnje in vrste inkontinence imenujemo urodinamske preiskave.
Izvajajo se v laboratorijih, kjer naredijo potrebne meritve. Zdravnik vas z napotnico lahko pošlje v tak laboratorij.
Kljub carskemu rezu ni nemogoče, da bi vas pestila stresna urinska inkontinenca. Vaginalni porod je le en od dejavnikov nastanka inkontinence, nikakor pa ni edini.
Obe operaciji, laparoskopija z namenom diagnostike ali zdravljenja patologije na jajčniku in TVT operacija za zdravljenje stresne urinske inkontinence se običajno ne naredita istočasno.
“Pod nož” vam ni treba dvakrat. Ne laparoskopija in ne TVT nista klasični operaciji, pri katerih nož odigra glavno vlogo. Obe operaciji smatramo za manj invazivni.
V naši ambulanti stresno urinsko inkontinenco zdravimo z lasersko metodo. Pri tej metodi ne uporabljamo ne noža in ne anestezije. Poseg je neboleč.
Prednostno bi jaz osebno najprej obravnavala bolečino.
Lep pozdrav, Sabina Senčar.

Sabina Senčar, dr. med.

Spoštovani!
Hvala Vam za odgovor. Glede inkotinence sem naročena pri dr. Barbiču in imam datum januar 2013. Glede bolečine na jajčniku pa imam kontrolo po potrebi.
Lepo Vas pozdravljam.

New Report

Close