Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Žilna kirurgija Težave z ožiljem

Težave z ožiljem

Spoštovani,

stara sem 50 let in do sedaj nisem imela večjih težav z ožiljem. V letošnjem letu nekje od meseca junija dalje pa sem začela opažati ,da so mi vsi čevlji pretesni , ne glede nato ,da so to bili čevlji ali natikači ,ki sem jih prejšnakj leta lahko nosila. Noge so postale rahlo zatečene predvsem v predelu gležnja in celotnega stopala. Poleg manjših vidnih pajkastih kapilar na notranji strani kolen , na gležnju in na stegnu pred tem ni bilo videti drugih sprememb.

Težave so postale hujše sedaj ko je vroče, na nartu stopala so se mi žile vidno izbočile, pojavljati so se začele drobne kapilare na straneh gležnja in na nartu. Če mi je na noge posijalo sonce so me začele močno pečt in v njih sem čutila zbadanje. Zelo mi je prijalo ,če sem stopala in vse do kolen noge stuširala s hladno vodo. Sedaj za lajšanje težav jemljem tablete detralex ter si jih mažem z mazilom Hepan. Stanje se je malo izboljšalo,vendar še vedno opažam ,da so žile na vrh stopala- na nartu izbočene, na določenih mestih pa so vidne te drobne pajkaste kapilare ,ki so pordele, vijoličasta.

Kaj mi svetujete? Ali bo v mojem primeru potreben kirurški poseg. Trenutno sem prejela od splošne zdravnice napotnico za UZ ven spodnjih okončin. Mi mogoče lahko svetujete kam bi se naročila na UZ pregled ven na napotnico, kajti rada bi k nekomu ,ki si na zadevo spozna oziroma je dober diagnostik. Prihajam iz Koroške.

Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovor.

lp

Pozdravljeni!
Lepo ste opisali tipičen potek kroničnega venskega popuščanja, bolezni ki pogosto zajema najnižji del spodnjih udov v obliki zatekanja in številnih malih žilic tj. flebektatične krone.
Zlati standard je UZ ven spodnjih udov, ki ga opravite na napotnico v bolnišnici (z veseljem Vas osebno pogledam 😉 ali pa v Velenju. Glede na težave in Vašo starost (v visoki starosti predlagamo le konzervativni način zdravljenja), je operativni poseg priporočljiv.

Lep pozdrav

*** Pawel M. Leskiewicz dr. med., specialist splošne kirurgije Ambulantni center Estetika Milošević https://www.estetika-milosevic.si

New Report

Close