Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Otroško in mladinsko zobozdravstvo Težave z odpiranjem ust

Težave z odpiranjem ust

Pred 3 meseci so mi odstranili tumor v kavernoznem sinusu ( do njega so prišli tako, da so mi razprli sklepe nad ušesom). Že takoj sem imela bolj otežkočeno odpiranje ust, sedaj pa jih odprem samo še za 2,5 cm . Tudi na silo jih ne morem bolj odpreti.Če premikam čeljust levo-desno, mi v desnem sklepu nekaj poka. Kaj je narobe oz.kdo mi lahko pomaga ? Na maksilofacialni krg sem že bila, pa je zdravnica rekla, da naj na silo odpiram usta – drugače se ne da nič pomagati.Stanje odpiranja ust pa se slabša. So kakšni pripomočki ? Hvala za odgovor – upam, da mi bo odgovoril kakšem kirurg, če slučajno vi ne boste vedeli odgovora. Najlepša hvala.

Spoštovana rafaela,

verjamem, da so težave neprijetne, vendar vam sama res ne znam napisati nič več kot so vam že povedali na maksilofacialni kirurgiji. Poskušajte z redno vadbo odpiranja ust do meje bolečine – to morate razumeti kot fizioterapijo, le da jo izvajate sami in ne pri fizioterapevtih.

Lp!

Tudi jaz mam ze nekaj dni tezave z odpiranjem ust in to kar naenkrat. Npr. ko grem spat in se zbudim zjutraj je v redu, potem, ko pa zacnem jesti se mi na levi strani “vilica” direktno “zaskoči” in potem komaj odpiram usta. pri tem pa občutim veliko bolečino v levem sklepu. Včasih, ko probam usta odpreti na silo jih lahko odprem, spet drugič pa se “zaskoči” in jih komaj odprem in me spet zelo boli. Zaradi česa bi se mi lahko to naredilo? sicer jemljem tablete gasec in asentra po predpisu zdravnika zaradi drugih težav ampak, da bi te tablete imele kakšne take stranske učinke to verjetno ne bi moglo biti, ali pac?

Spoštovani/a curious1,

kakšna pa je osnovna bolezen zaradi katere jemljete našteta zdravila? Koliko ste stari? Ali vam v sklepih pogosto poka? Kako je z žvečenjem žvečilnih gumijev, grizenjem nohtov ali nočnim škripanje/stiskanjem zob?

New Report

Close