Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija težave z očmi

težave z očmi

pozdravljeni.

sem mama 15 mesečne deklice, ki so se ji pred kakšnim mesecem pojavile težave z očmi. začelo se je z rdečimi očmi, odpeljali smo jo k zdravniku, rekli so da je vnetje, dobili smo kaplice. ker se stanje ni izboljšalo, smo ponovno odšli k zdravniku, dobili smo druge kapljice in kremo. odšli smo še tretjič k zdravniku, kjer sem povedala, da sumim alergijo na sonce. predpisan imamo claritin in še neke kapljice, v primeru, da je stanje slabše.

čudi pa me tole. rdeče in očitno pekoče oči se pojavijo pozno popoldne oz. proti večeru, ne vsak dan, lahko da smo tudi več na soncu, pa rdečih oči ni.
desno oko je slabše. oči so gnojne le redko, včasih je malo gnojčka v kotičku očes. vsako jutro so oči lepe, zdrave.

skrbi me, da bi te težave vplivale na vid, zato mi prosim svetujte kaj bi to bilo in kako naj ukrepamo.
ali na test za alergijo, k okulistu,…?

Hvala za odgovor že vnaprej.

lp, Maja

Po pravici povem, da tezko karkoli napovem, ker je možnosti za kaj gre veliko od vnetji, ki jih je v tem času ogromno, do alergij ki jih omenjate, in še bi lahko upoštevali.
Ker pa je že kar nekaj časa od tedaj ko ste pisali upam, da je stanje že boljše.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close