Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija težave z očmi

težave z očmi

Pozdravljeni!
Stara sem 27 let, očala sem začela nositi v času študija pred 7 leti, od takrat pa do lani poleti se mi je dioptrija poslabšala z -0,5 na -1 na obe očesi. Zdi se mi kot se ne bi mogla navaditi na očala z novo dioptrijo. V službi jih ne nosim, doma pa. Včasih se mi zdi, da vidim zelo slabo, ko nimam očal in se tudi počutim tako, vse vidim megleno, oddaljeno. Ko nataknem očala je včasih dobro, včasih se mi zdi, da je vse preblizu in presvetlo. Ne vem, mogoče nisem navajena očal. Tudi zdaj pozimi me moti svetloba, ki se odseva na snegu in me pri gledanju bolijo oči. Imam občasne glavobole in vrtoglavice, sem tudi bila na pregledih pri ORL in je vse b.p. Kaj bi lahko bilo?
Hvala in lp

Menim, da se je pametno odlociti ali boste ocala ves cas nosili ali pa ne in glede na to bi lahko bilo stanje boljse, seveda pa je odvisno kaksne zahteve imate po zelo dobrem vidu.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close