Težave z očmi
Pozdravljeni,
srčno upam, da mi lahko pomagate. od 11 leta slabi vidim na daleč. Pred 6 leti sem si kupila očala katera so mi zelo dobro služila. Sedaj je počil okvir in nujno sem jih morala zamenjati.
Moj dosedanji okulist je odšel v pokoj, tako da sem se odločila in odšla k okulistuk, ki ga ima optika. Zmeril mi je manjšo dioptrijo kot je bila do sedaj. Ko sem prišla po naročena očalca je bil učinek katastrofalen. Ugotovili so, da je bila izmerjena dioptrija napačna, poleg tega pa optik ni bil natančen ko je uravnaval leče za medzenično razdaljo. Strpno sem počakala na menjavo desne leče ki ima dioptrijo -2,75 +50 stopnj cilindra, leva pa je ostala enaka t.p – 2,25 + 50 st. cilindra. Ko sem nadela očalca je bila razlika očitno boljša kot sprva, vendar še vedno ne ok. Očala sem vzela domov, ko pa sem jih bolje pogledala pa sem opazila, da menjana leča( desna) ni dobro vpeta v okvir.
Sedaj me zanima, če to lahko vpliva na nebistro sliko……Nebistrost oz raztresena slika pride najbolj do izraza če gledam postrani. Drugače pa imam občutek ko stremim v kako stvar, da se oko “matra” da sliko vidim normalno.
Me pa tudi rahlo boli glava in imam občutek kot, da se mi vrti….Je to zaradi tega, ker se mora oko privaditi na novo dioptrijo ali je morda kaj drugega narobe? Naj grem na pregled k drugemu okulistu?
Hvala za odgovor in lepo pozdravljeni!