Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo TEŽAVE Z NESPEČNOSTJO

TEŽAVE Z NESPEČNOSTJO

Spoštovani dr. Dominik!
Rada bi vas prosila za en nasvet, ker se že dobro leto borim z nespečnostjo. Stara sem 47 let, živim zdravo (hrana, gibanje..). Od začetka leta 2018 imam vstavljeno mireno zaradi zelo močnih krvavitev (posledica vedno slaba krvna slika). Ker se mi neprespane noči nonstop ponavljajo, mislim da je poleg glavnega razloga za to, sedaj še več v moji glavi, saj se včasih že čez dan spomnim na strah pred večerom in spanjem. Strah me je pa predvsem zato, ker imam potrjeno diagnozo EPI in je spanje nujno potrebno (sicer redno jemljem 2 tbl Tegretola dnevno) Pri nespečnosti si občasno pomagam z raznimi tabletami, ki se dobijo brez recepta, se pa zgodi, da mi potem sredi noči še to ne pomaga in potem je cela noč prebedena. Pred kratkim sem bila tudi pri ginekologinji, ker sumim, da mi mogoče težave povzroča mirena in mi je zaradi težav predpisala razpršek Lenzetto (da poskusim to, preden bi odstranila mireno). Nisem še začela zporabljali, saj se mi zdi prav, da bi si prej sploh preverila vsebnost hormonov.
Kaj vi menite o tem oz. prosila bi vas, če mi lahko svetujete kaj okoli tega (katere teste bi morala opraviti in kdaj v ciklusu bi bilo najbolj primerno, da so testi čim bolj realni) Lepo prosim, če mi lahko svetujete tudi, če bi bilo bolje, da po prejetih testih raje uporabim pred Lanzettom raje kakšne BH hormone (kreme) npr. Progesteronska krema. Kolikor berem je za spanje bolj krivo pomanjkanje progesterona ali? Prosim tudi, če mi lahko napište, če bi mogoče bilo poleg spol.hormonov preveriti še kakšne druge (npr.melatonin, kortizol, DHEA..) in kje je teste najbolje opraviti?

Zelo bi bila vesela za odgovor čim prej, saj imam danes ravno 7. dan ciklusa in bi lahko potrebne teste opravila še ta mesec.

Najlepša vam hvala.
lp

Spoštovana!

Po izkušnjah iz ordinacije je nespečnost povezana s hormonskim neravnovesjem ali obremenitvijo jeter. Zaradi mirene rezultati hormonov v laboratoriju niso popolnoma verodostojni, so pa neka orientacija. Običajno se test opravlja 20.do 22.dan ciklusa. Testiramo vedno progesteron, estrogen in DHEA (hormon, ki pove, koliko je obremenjena nadledvična žleza). Najboljše izkušnje imamo z laboratorijem Adrialab.

Rezultate za interpretacijo lahko pošljete tudi v ordinacijo.

Vse dobro!

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Jaz sem spanje stabiliziral po mnogih letih s Kventiaxom.

New Report

Close