Težave z mehurjem že 10 dni
Od ponedeljka, 23. 6. imam težave z mehurjem – pogosto, pekoče in boleče uriniranje, napet trebuh, slabo počutje. Zdravnica mi je predpisala tablete Primotren, katere sem jemala do sobote. Ker se mi stanje ni izboljšalo, sem šla ponovno k zdravnici, ki mi je predpisala tablete Hikoncil. Danes je četrtek in se mi stanje še ni izboljšalo, tudi izvidi kažejo isto kot takrat, ko so se mi pričele težave (Hemoglobin 4, masa bakterij, sveži eritrociti 7). Po navodilih zdravnice nadaljujem z jemanjem Hikoncila, dobila pa sem tudi vaginalne tablete Canesten za tri dni. Ob naslednjem pregledu (čez 1 do 2 dni), pa naj bi me zdravnica napotila k urologu.
Težave trajajo že kar nekaj časa in niso znosne za normalno opravljanje dela. Zanima me vaše mnenje o tem, ali bi svetovali kakšno drugo zdravljenje?
Še najbolj pa me vse to skrbi zaradi tega, ker nameravam iti čez dober teden na dopust in ne vem, če se bo stanje do takrat izboljšalo oz. bom do takrat zdrava.
Naj napišem še to, da pijem res zelo veliko tekočine,tudi ursi čaj, jem brusnice, počivam, se normalno prehranjujem. Stara sem 25 let.
Vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor!
Lep pozdrav, Barbara
Pozdravljena!
Po neuspešnem zdravljenju bu bilo smiselno opraviti preiskavo urina na patogene (bolezenske) bakterije in če so prisotne, je možno ugotoviti tudi, na katere antibiotike so občutljive. To omogoča predpis učinkovite terapije, če običajna (primotren) ni uspešna (ter seveda pokaže na manjšo možnost, da težave niso posledica vnetega mehurja). Zadeva se mi zdi bolj koristna, kot pa že takojšenj pregled urologa. Tudi ginekološki pregled ima lahko smisel, če omenjena preiskava ne odkrije vzroka.
Lep pozdrav in zdrav mehur vsaj do dopusta!