Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Težave z lulčkom

Težave z lulčkom

Samo naša izkušnja.

Sem mamica dveh sinov. Starejši je imel že skozi od rojstva “težave” s kožico. Nikoli mu ni šla dol. Enkrat pri približno 1,5 leta smo mu jo na silo potegnili, pa potem še nekajkrat, vendar je vedno zakrvavelo in je sin jokal. Zato smo potem le do tja, kjer je šlo. Pri cca 3 letih se mu je kožica čisto zalimala, da niti lulat ni mogel normalno. Lulek se mu je čisto napihnil in mu je potem po kapljicah iztekalo. Najprej so mu v popolni anesteziji kožico le odluščili, ampak po 1 mesecu spet isto. Seveda je bil sin operiran. Tega je že 4,5 leta in nima nobenih težav. Zaradi zarastlin in zatrganin kožice, najbrž so nastle tudi takrat ko so mu košico odluščili, je obrezan skoraj popolno. Ampak najbolj važno je, da je z njim vse ok.
Mlajši sin pa teh težav nima. Kožica mu gre namreč lepo in popolnoma dol že od 6 meseca dalje. To redno delamo med kopanjem.

Hočem le napisat, da mamicam ni treba imet slabo vest, da one kaj narobe delajo. Včasih enostavno ne gre. Tako pač je. K sreči živimo v sodobnem času, ko se da ta težava odpravi operativno na dokaj neboleč način (nekaj dni po operaciji so bolečine pač prisotne, ampak ob ustrezni nego hitro minejo). Predvidevam, da to potem v najstniških letih ni več tako enostavno.

Vem, da sem se sama pri starejšem sinu precej obrmenjevala s to kožico, kaj delam narobe, pa nisem vedela ali naj jo pustim pri miru (eni pač pravijo, da se do treh let lahko pusti pri miru) ali naj jo na silo vlečem dol (eni pa pravijo, da je treba vlečti dol). Kolikokrat sva se namakala v bani, pa sem ga želela z nečim zamotiti, vmes pa mu vleči kožico…pa ni in ni šla nikamor…res prav hudo mi je bilo. Nisem vedela kaj delam narobe.
Pri naslednjem sinu pa sem ugotovila, da nisem pravzaprav delala nič narobe, da je enostavno tako bilo. In hvala bogu, da se je vse dobro izšlo. Da obstaja možnost, da se ta težava odpravi.
Predvidevam, da če imajo fantje zožano kožico, vedno tudi s treningom ne bo šlo…in potem zna imeti ta fant v srednji šoli oziroma potem, ko se mu pojavljajo erekcije in prične s spolnim življenjem, precej težav zaradi tega…pa še nerodno se mu je obrniti na koga.

Objava čaka odobritev

New Report

Close