Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Težave z libidom, ED (nizki dihitrotestosteron)

Težave z libidom, ED (nizki dihitrotestosteron)

Spoštovani,

prosim za pomoč. Dobro leto in pol se spopadam z ED, sem brez libida, brez moči in energije.
1994-2004 sem bil tekmovalno športno aktiven (težki treningi, veliko dvigovanja uteži). Že od 1999 me spremlja pelvisno tiščanje. 2004 je sledila depresija. Šele 2008 sem prvič obiskal urologa, ki je ugotovil, da sem imel izredno nizki testosteron in sem zaradi tega posledično padel tudi v depresijo. 2008-2009 sem bil na terapiji testosterona (Androtop gel vsak dan ena blazinica 50mg). 2008-2014 Omnic – Ocas. Prostata je bila ves čas normalne velikosti psa nizki.
Po terapiji se mi je nivo testosterona normaliziral. Imel sem v začetku težave z libidom, s povečanjem E-Vitamina je bilo boljše. 2015 sem opustil E vitamin, ker ga nisem mogel več prenašati. Od 2015 naprej se je stanje močno izboljšalo. Do leta 2018 sem imel izredno veliko energije libido čez glavo. Od leta 2018, ko sem začel ponovno intenzivno trenirati z utežmi in ko sem bil na nekem dogodku primoran sedeti na trdi podlagi več ur gre vse na slabše. Tudi težko odvajanje blata in ED. Pelvisna bolečina se je povečala ugotovljena je bila tudi varikokela in sum na pudendalni živec.
Embolizacijo varikokele sem opravil letos.
Velikost prostate ostaja vedno enaka tudi PSA.
Urolog mi je predpisal Nebido Testosteron. Po prvih treh tednih po aplikaciji Nebida se je stanje izboljšalo (dobil libido nazaj) nato je šlo zopet na slabše. Po enem mesecu na Nebidu sem testiral krvno sliko, psa in testosteron, estrogen. Vse je bilo v mejah normale. Testosteron je bil še nižji kot pred aplikacijo Nebida, ne razumem zakaj. Psa nizki.
Od vseh hormonov imam samo dihidrotestosteron nizki (300-800 pg/ml): 246. Dihidrotestosteron sem dal testirati pred aplikacijo Nebida in dva meseca po aplikaciji Nebida. Kljub testosteronu je bil še vedno pod mejo normalnega: 291.
Tri mesece po aplikaciji Nebida: S-FSH (0,7-11,1 E/L): 3,7; S-LH (0,8-7,6 E/L): 3,6; S-Prolaktin (2,5-17ug/l): 6,1; S-Testosteron – celokupni (6,7-25,7 nmol/L): 16,4; S-Testosteron – prosti: 25-80 pmol/L: 37,3 nmol/L.

Najlepša hvala. Lep dan in pozdrav.

Spoštovani,

vsekakor je na mestu zdravljenje z Nebidom. Glede testiranja hormonov priporočam pregled pri endokrinologu.

LP

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Spoštovani,

najlepša hvala za odgovor. Se lahko prosim naročim pri Vas glede mojih težav. Kje se lahko naročim?

Hvala!

Lep dan in pozdrav,

Spoštovani,

primeren je pregled v Endokrinološki ambulanti UKC Ljubljana ali Maribor.

LP

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close