Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Težave z ledvico, proteini v urinu

Težave z ledvico, proteini v urinu

Pozdravljeni, le na hitro bom spisala dolgo zdravstveno preteklost hčerke. Pri starosti nekaj tednov je dobila diagnozo VUR IV.stopnje na levi ledvici zaradi podovojenega votlega sistema. V prvem letu je sledilo še nekaj uroseps, profilaksa z različnimi antibiotiki, pri 14.mesecih so ji napravili neoimplantacijo sečevodov. Od takrat dalje je bilo očitnih težav konec. Vodena je v nefro.amb., 1x letno. UZ kontrola je nazadnje kazala, da je stanje- po besedah nefrologinje “odlično, če ne bi vedela ozadja, bi rekla, da je ta ledvica povsem ok”. Skratka, blage dilatacije kaliksov v obeh polih leve ledvice, in mestoma stanjšan parenhim v enem polu.

Naknadno so prišli izvidi urina, ki pa niso bili tako krasni. U-prot/Kreat= 44g/mol kreat.

Na podlagi tega, morava sedaj oddati zbirni urin, kjer se bo določil očistek kreatinina.

Zanima me, iz vaših izkušenj (ali izkušenj kolegov), kam to lahko pelje? BRala sem mnogo strokovne literature s tega področja in cca.10 let po operaciji se v 50-60% lahko začnejo težave, ki vodijo ali pa so že vodene kot kronična ledvična bolezen.

Nikjer pa nisem našla primera ali opisov, kako je v primeru, ko je ena ledvica zdrava? Kaj lahko pričakujemo v našem primeru?

Deklica sedaj priahaja v puberteto in nekako nisem bila pripravljena na takšne vrste zapletov, nikoli mi ni nihče od nefrologov omenjal kako visoke so možnosti, da z operacijo VUR naših težav niti pod razno še ni konec.

Prosila bi vas za kakršnokoli mnenje, izkušnje, kaj lahko pričakujemo? Pregled imamo šele čez nekaj mesecev, mene pa kar duši ob misli na vse to.

 

Hvala vnaprej in lep pozdrav

Po številnih pacentih, ki so v otroštvu imeli VUR in bili operirani tako pravočasno, ni videti refluksne nefropatije pri večjih otrocih. Saj z zdavljenjem in o0peracijo ravno te želimo preprečiti.

Posvetujte se z nefrologinjo, ki vodi vašo deklico, seveda pa želijo vedno potrditi oz. ovreči katerekoli izvide, ki štrlijo od normalnega.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close