Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija težave z lečami

težave z lečami

Lepo pozdravljeni! Pred mesecem in pol sem pričela nositi leče ( mesečne ). Zadnje čase sem imela občutek, da mi ne odgovarjajo. Lani sem bila na pregledu pri okulistu, ki je določil dioptrijo -1, pregled za leče pa je opravila kar optičarka in mi določila enako dioptrijo. Večkrat imam občutek, da nekako čutim leče, če pomežiknem se mi zameglijo itd. Danes sem na zdravniškem pregledu v službi dobila potrdilo od splošnege zdravnika, da mi leče ne odgovarjajo, saj z njimi nisem videla kot bi bilo treba. Ker moram čakat na pregled pol leta, mi je optičarka rekla, naj pridem na kontrolo vida in bova videli kako naprej. Kakšni so razlogi: je dioptrija pri lečah enaka tistim pri očalih? Z očali z enako dioptrijo vidim brez problemov. Mi mogoče ne odgovarjajo te leče ali leče nasploh? Hvala in lp

Najprej vam svetujem, da se glede pregleda obrnete na oftalmologa in se o tem pogovorite. Vzrok za kaj ne vidite je lahko, da vam leče ne odgovarjajo (preobčutljivost, alergija), lahko niso pravilno opasane ali pa da dioptrija ni pravilna.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close