TEŽAVE Z LASIŠČEM
Moja 3,5 letna hči ima AD. Sedaj so se začela težave na lasišču, ki trajajo že 2 tedna. Po glavi se ji delajo kot temenčki in lasišče je ful suho, tako da se spraska. Spet sem začela uporabljati Eucerinov šampon, ker se mi zdi, da je nekak najboljši in najmanj suši lasišče. Glavo ji zadnje 3 dni perem vsak dan in temenčki grejo stran, ostane pa težava:še vedno se ponoči tako spraska, da so zjutraj laski ob lasišču po nekaterih mestih kar zlepljeni skupaj od praskanja.Tu pa tam se spraska do krvi, drugo se ji pa zlepi od tiste vode, ki nastane s praskanjem. Ne vem kaj naredim.naj ji glavo našpricam z bivacinom, da se bo hitro zacelila?
prosim pomagajte!!
Pozdravljena,
kot bi jaz napisala… imam hčerko, ki ima atopični dermatitis, koža je odlična glede na to, da je alergična na skoraj vse, ampak lasišče je pa obup! Lasišče pa nam dela težave že skoraj 3 leta.
Nam pomaga če lasišče naoljimo z olivnim oljem in pustimo gor cca. 3 ure, potem pa lase umijemo s šamponom FREEDERM – v lekarni ga dobimo. Boljše je če ima hči zelo kratke lase, saj se glava manj poti …. zadnjič sem dermatologinjo ponovno vprašala kaj se še da narediti pa mi je rekla, da smo večino stvari že poizkusili vseeno pa mi je napisala tekočino Elocom – kot kapljice, namažem ji okoli ušes in v zatilju (kjer je najhujše).
Jaz sem ji glavo ponoči večkrat mazala kar z elocomom, saj se je le tako pomirila (bo imela pa bolj goste lase 😉
Držim pesti da bomo vsi kmalu mirno spali…
lp, T.
ja ravno po freedermu se je to začelo pojavljati. sem danes govorila z eno kolegico in baje da je dober T GEL, ker je masten. danes zvečer bom poskusila s tem, pa bomo videli. glede potenja glave pa nimamo težav in ravno nasprotno – odkar ima dolge lase se je manj praskala kot ko je imela kratke.namreč dolge lase lepo spneš in jo ne motijo niti na zatilju, niti na čelu.prej ko pa je imela kratke ji je pa sploh poleti vse šlo na živce.
Naša pikica lase šele dobiva, saj je stara 6 mesecev in ima tudi AD. Po glavi tudi njej postane lasišče suho in srbeče. Mazala sem jo z oljem in sprala samo z vodo in to je malo omililo zadevo. Zdaj pa sem jo namazala še s kremo A Derma, ki je za atopično kožo (za telo in obraz) in ino vmasirala v lasišče še z meho krtačo. Že nekaj dni je sedaj glavica lepa in ni srbečice. laski pa tudi niso nič mastni,saj suha koža vse popije.
Sicer pa baje obstaja neka tekočina za odstranjevanje srbečih temenc, ki se jo dobi na recept. kako se imenuje ne vem.
Čim manj umivanja, tudi sama voda je preveč agresivna, kaj šele šamponi, pa čeprav Eucerin!
Naša mlajša je imela strahotno lasišče pri 4, 5 mesecih (to niso bili več temenci, ampak prav trde kraste). Pozdravilo se je tako, da so ji v bolnici en teden glavo na debelo mazali s hladilnim mazilom (seveda ji je bilo treba potem glavo rahlo poviti, ker je bila vsa mastna). Tudi doma sem ji potem še kaj nekaj časa mazala tudi lasišče (zdaj ga ne več, ampak samo ostalo telo dvakrat na dan).
Zdravje kože je pri AD pač malo skregano z našimi pojmi higiene. Ampak ne skrbi, otrok ne bo nič trpel, če bo imel na hitro umite lase samo enkrat na mesec, če pa boš pretiravala z umivanjem, pa mu ne bo luštno.
Ojla,
na bicomu smo bili, testirali vse mogoče, vse pozitivno, rezultata skoraj ni bilo….. no pa saj ni važno….
moji hčeri do sedaj najbolj pomaga šampon Freederm, umivanje glave na najmanj tri dni in pa kratka pričeska (je zelo vroča punca in ji je prepogosto vroče). Poizkusili smo vse šampone, ki jih priporočajo farmacevti in dermatologi, najboljši je Freederm… je pa vsaka koža drugačna… za tuširanje pa ji najbolj ustreza Johnson’s milo s sivko – zanimivo
Elocom Lotion se imenuje ta tekočina, ki ji pomaga umiriti srbenje ne vem pa če ga lahko napiše pediater. Ja, kjer jo najbolj srbi so ranice, moja punca je navajena vsega hudega in malo potrpi, jo pa peče 🙁
Sporoči kako bo prenesla na novi šampon, za tega še nisem slišala
lp, T:)
Oronazol (prejle je bil tiskarski škrat pri tipkanju) je zdravilni šampon proti prhljaju, ki je tudi ena oblika dermatitisa (pojasnilo pediatrinje). Zelo dosti ni pomagal, ob redni uporabi pa je vsaj stabiliziral situacijo (vsaj mislim). Mi smo sčasoma (zaenkrat) probleme z lasiščem prešli, če pa na račun Oronazola, pa ne bi vedela zagotovo.