tezave z lasiscem
Pozdravljeni,
zaradi Hash.tir. jemljem Eltroxin ze eno leto. Pocutje se je normaliziralo, vrednost TSH sem imela pred enim mesecem 1.9, preverili so mi tudi ostale hormone dheas, testosteron, estrogene etc.., testosteron sem imela na meji, ostalo pa vse v normalnem obmocju.
Skrbi me, ker so se mi v zadnjem mesecu pojavile spremembe na lasiscu,
je zelo mastno, lasje pa so popolnoma spremenjeni suhi in mrtvi na otip in mi precej izpadajo. Ker vem, da tezave s scitnico lahko povzrocajo izpadanje, me zanima, kaj lahko storim in ali je vzrok scitnica?
(bila sem na pregledu z mikrokamero in imam menda neustrezen lipidni plasc ter hkrati se pojav glivic, ceprav skrbim za redno higieno etc.). Ali je mozno, da je stanje samo prehodnega znacaja? Sicer ne cutim utrujenosti ali kaksnih drugih znakov nepravilnega delovanja scitnice.
Za odgovor se vam najlepse zahvaljujem.
lp Tina
Spoštovani!
Pri Hashimotovem tiroiditisu se včasih lahko pojavi prekomerno izpadanje las, ki pa je navadno prehodno. Glede na vrednosti TSH 1.9 je nadomeščanje ščitničnih hormonov ( Eltroxin) ustrezno. Tudi vrednosti ostalih hormonov so normalne (testosteron, dheas). Dodatno hormonsko zdravljenje ni potrebno. Priporočam, da upoštevate navodila dermatologa.
Lep pozdrav!