Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Nevrokirurgija Težave z glavo

Težave z glavo

Pozdravljeni,

Sem moški, star 29 let. Večinoma imam sedeče delo (delo za računalnikom v pisarni). Imam 102 kg in visok sem 172cm. Z športom se ne ukvarjam kaj dosti. Covid – pljučnico sem prebolel Januarja 2022 in od takrat imam določene težave, kot so hitro bitje srca, neravnotežje (predvsem v stresnih situacijah), občutek da bom padel skupaj, občutek mravljinčenja po glavi/lasišču, občutek šibkih rok in nog predvsem v stoječem položaju. Zaradi povišanega utripa sem bil že pri kardiologu in 3x naredil ultrazvok srca ter še večkrat tudi EKG. Vedno je bilo vse v mejah normale, EKG je včasih pokazal sinusno tahikardijo. Zaradi povišanega srčnega utripa v sede sem nekajkrat že obiskal tudi urgenco. Vedno je bilo vse v redu. Ob zadnjem obisku urgence pa so mi priporočili tudi psihoterapijo (saj naj bi bila to le anksioznost). Predpisali so mi tudi Helex, v primeru če bi se mi hitro bitje še kdaj ponovilo. Le tega nisem še nikoli vzel, saj se ga bojim, saj so na urgenci rekli, da lahko hitro zasvoji.

Ker mi moje neravnotežje in včasih tudi hitra pozabljivost (npr. včasih se ne spomnim kaj sem včeraj jedel, včasih pa vem za par dni nazaj), sem odšel tudi na magnetno resonanco glave. Dobil sem izvid in bi prosil če bi mi morda lahko kaj več povedali o izvidu:

Do dve T2 in FLAIR hiperintenzivne spremembe sta vidni desno frontalno subkortikalno in levo frontalno periventrikularno-nespecifične. Drugih patoloških sprememb v možganovini ne vidim. V področju pontocerebelarnega kota n strukturah notranjega ušesa ni patoloških sprememb. Na SWI sekvenci ne vidim patološkega signala. Likvorski prostori so primerno široki, brez pomikov. Obnosne votline in orbite so v mejah normalnega. Mnenje: Dve nespecifične spremembe bele možganovine frontalno.

Mi lahko kdo kaj pove kaj bi lahko izvid pomenil? Ali gre lahko za multiplo sklerozo? (Tega se namreč najbolj bojim). Ali bi to lahko šlo za kaj drugega? Včasih se počutim, da moram prav premisliti kako bom naredil korak (kot bi bil že star 60+). Ali bi to lahko bila multipla skleroza? Ali pa je vse to res samo anksioznost?

Hvala za odgovore.

Lep pozdrav

 

Pojdite preverit delovanje ščitnice.

New Report

Close