Najdi forum

težave z erekcijo

Pozdravljeni,
star sem 22 let in imam težave z erekcijo. Začele so se približno pred letom dni. Moja erekcija ni več tako čvrsta in močna kot je bila. Sem zdrav, primerne teže, le občasno kadim. Današnji tempo življenja vpliva močno tudi na mojo prehrano in kvaliteto življenja. Pod večjim stresom nisem, ostalo brez posebnosti. Težave so se začele pojavljati nekaj časa nazaj. Opazil sem zmanjšano željo po spolnosti. Erekcija med samozadovoljevanjem ni bila več tako trdna in čvrsta kot prej, enako med spolnim odnosom. Erekcija je in in do nje pride, vendar le z težavo in težko jo je obdržati. Prav tako je tudi izliv šibkejši. Nočne erekcije so, vendar manj pogoste. Imam tudi zmanjšano željo po splonosti. Obiskal sem urologa in ta mi je brez natančnega pregleda predpisal viagro. Trenutno nimam partnerke. Ali je lahko vse to od psihičnega vzroka ali bi lahko pri mojih letih šlo za organsko napako? Prosim za odgovor

Spoštovani!

O podobnih vprašanjih si lahko primerjalno ogledate (če tega še niste) nekaj mnenj na tem forumu pod naslovom Erekcija (19.11.2009) in Erekcijski problem (zadnji odgovor je z 31.3.2010).

Glede vprašanj, ki zadevajo morebitno organsko nefunkcionalnost ali fiziološke dejavnike, bo moral podati mnenje zdravnik urolog.

Glede vprašanja, ali lahko vplivajo psihični vzroki, pa lahko pomagajo nekatera vprašanja.
Najprej, ali se je kaj pomembnega za vas pripetilo pred spremembo?
Ali je kaj vplivalo na vaš odnos ali vaša prepričanja glede navezovanja stikov z dekleti, glede vaših dobrih upov, da si iščete partnerko?
Kaj pomeni, da trenutno nimate partnerke?
Verjetno je veliko odgovorov tudi v vaših preteklih izkušnjah.
Vplive iz psihološkega vidika gre iskati v smeri medsebojnih izkušenj, kjer se nam ustvarja smisel glede prihodnosti, tudi pričakovanja, hrepenenja, strasti.
Ali so v vaših hrepenenjih in na kakšen način so prisotne ideje o tem, da boste v prihodnje skupaj v odnosu z drugo osebo?
Ali s svojimi ravnanji delujete v tej smeri?
Precej trdno sem prepričan, da bo z erekcijo drugače ob spremembi stanja, ko boste v zvezi in boste deležni povratnih odzivov sprejetosti, zaželenosti, privlačnosti… iz nasprotne strani. Menim, da je vredno delovati v tej smeri.

Lep pozdrav,

New Report

Close