težave z določitvijo dioptrije
lep pozdrav!
prijatelj ima težave pri okulistu, saj že pri drugem okulistu ga niso poslušali, zdaj pa me zanima, če mi lahko svetujete, kako naj se obrne na okulista, da ga bo upošteval
težava je v tem, da na pregledu določajo dioptrijo in astigmatizem na vsakem očesu posebej, on pa škili. Če gleda z vsakim očesom posebej, potem vidi OK, ko pa skozi ta ista očala gleda z obemi očmi, pa ne vidi več ostro
če mu posodi, svoja očala, ki so močnejša, vidi ostro, samo so mu premočna, se mu vrti
pri zadnjem okulistu pa so mu dali še manjšo dioptrijo kot jo je imel doslej na svojih očalih
pa tudi ponoči se mu vid še poslabša – npr elektronsk ura s svetlečimi številkami se mu razmaže
lepo prosim, če mi razložite, kaj se v tem primeru da pomagati, konkretno, da bi lahko potem to omenili pri okulistu
Najlepša hvala in lep dan
Zelo tezko vam tukaj pomagam, ker pri vsakem posamezniku gre za tocno doloceno dioptrijo in tezave, ki jih ima pri gledanju z novimi ocali. Kar lahko recem je to, da predno dobi nova ocala oziroma dioptrijo naj le ta v optiki ali kjer jih bodo naredili nekaj casa nosi, vsaj pol ure in bo videl ali jih prenasa ali ne, kar se pa zadeva dioptrije pa tezko recem.