Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Težave z dojko

Težave z dojko

Pozdravljeni!
Stara sem 22let. Dober mesec dni nazaj sem na desni dojki največ v spodnjem delu in okoli bradavice opazila male krastice (kot da bi me nekdo prešpikal s šivanko) , ki so se pojavile čez noč. Po enem tednu, ko se stanje ni spremenilo sem se napotila k osebni zdravnici. Ta mi je predpisala kremo Elocom in mi rekla, da bo vse izginilo v roku treh dni, saj naj bi se to najverjetneje pojavilo zaradi znojenja. Po navodilih farmacevtke sem se s kremo mazala en teden, dvakrat na dan. Krastice niso izginile. Teden dni po prenehanju mazanja s kremo Elocom so se mi pojavile bolečine v dojki (podobne tistim, ki jih občutim pred menstruacijo a tokrat bolj močne. Vzrok menim, da nebi mogla biti menstruacija, saj se mi je to zgodilo teden dni po menstruaciji. Mogoče še omenim, da jemljem kontracepcijske tabletke Belara že nekaj let). Krastice so do danes skoraj da izginile. Par dni nazaj sem se napotila k ginekologinji, katera mi je dala napotnico za mamografijo (naročena sem 9.10.2019) ter mi svetovala tudi samoplačniški pregled z ultrazvokom. Nekaj dni za tem pa se mi je “vnela” bradavica. Le ta je zelo rdeče barve. Sedaj jo dva dni mažem z Bepanthenom plus, ker mi le ta minimalno umiri to rdečico. Zanima me vaše mnenje, ali je res potrebno opraviti ultrazvok? In ali imam razlog za skrb?
Hvala za vaš odgovor.
Lep pozdrav!

Vidim, da na tem forumu ni več kakšnih konkretnih in hitrih odgovorov…čisto drugače, kot je bilo pred par leti. Škoda.
Sedaj pa še moje mnenje tebi: res je, da si še mlada, predvidevam pa, da te težave mučijo, razmišljaš o njih in si slikaš razne črne scenarije. Jaz bi na tvojem mestu ravno zaradi tega šla na UZ. Zakaj bi se mučila v negotovosti brez potrebe? Pri tako mladih ženskah navadno tudi mamografija ne da popolnih rezultatov, saj je tkivo gosto. Verjetno te bodo tudi po mamografiji poslali na UZ (ne vem, zakaj te ni že zdravnica?). Vsekakor pa, tudi če boš šla samo na mamografijo, ne razmišljaj preveč o težavah. Poskusi se zamotit. Tudi po mamografiji bo preteklo še najmanj kakšen teden, da boš dobila rezultate. Zaupaj vase in se zavedaj, da mogoče gre samo za kakšno kožno bolezen, vsekakor pa zaupaj zdravnikom, da bodo pravilno ugotovili, kaj je to in te ustrezno zdravili.
Drži se, vse se da in običajno si slikamo težave veliko hujše, kot se kasneje izkaže, da so!

Pozdravljeni,
Jaz bi naredila pa takole. Nosila bi modrčke brez kovinske opore, ker ta prekine pretok energije in povzroča raka. V knjižnici imajo knjigo Energijska medicina za ženske, Donne Eden. Tam je poglavje Kako zaščititi svoje prsi. Piše katere točke masirati.
1 minuto bi drgnila dlani eno ob drugo in jih potem položila na boleče mesto. In rekla:” Hvala, ker so moje prsi tako zdave in lepe. Rada imam, cenim in spoštujem svoje prsi. Lahko jim daste kakšno ljubkovalno ime. Recimo. Rada imam svoje bučke? Pogovarjajte se z njimi, saj so vaše. In bi jim v mislih poslala ljubezen in zdravljenje. Kamor gre naša pozornost, tja gre energija in energija je zdravljenje. To bi nekaj časa ponavljala. Hvaležnost in ljubezen zdravita. Morda boste čutili energijo, ki se premika. Če to delate tik pred sanjem, se bodo dojke ponoči zdravile.

Kaj vam pomagata strah in diagnoza. Tega ne rabite. Vi potrebujete zdravje in mir. Zato razmišljajte, kako boste to dosegli. Ko se boste znebili stresa, bodo tudi dojke bolj zdrave. Energija je boljša, kot kemija. Če boste sami poskrbeli za svoje dojke, vas tudi pregleda ne bo več strah. Če vam ne uspe, imate pa še vedno klasično medicino.

Ljudje v paniki čakajo na pregled in diagnozo. V tem času bi si težavo že sami lahko odpravili. Treba je brati in iskati rešitev. Pa poskušati. Energija ni škodljiva. Če prvih 5 minut ni uspeha, pomeni, da je treba delati malo več časa.

Breda

Draga Breda, vem, da mislite samo dobro in želite pomagati. Pa naj vam povem svoj primer: nedrčkov s kostjo nisem nikoli nosila, ker ne maram nobenega utesnjevanja. Svoje dojke sem imela rada, pa sem kljub temu dobila raka dojke. Samo dobre misli in energija rok ga žal ne more odpraviti, je potrebna kar uradna medicina.
Kar se tiče stresa ob čakanju na rezultate pa se strinjam, da ni dober; ne samo za dojke, temveč za celo telo. Zato sem tudi napisala, da bi sama raje šla takoj samoplačniško na UZ in bi bilo negotovosti prej konec. Potem pa veš, ali si zdrav, ali pa si rečeš: Ok, tole bom dal čez in potem bom zdrav…

Pozdravjeni,
videla sem mlado damo pri 22-tih v stiski in ji skušala pomagati. Predvidevala sem, da pri teh letih nima raka.

Breda

Hvala obema za pomoč in odgovor.
Modrčke brez kosti nosim že dobre dve leti, saj mi občutek tistih s kostjo ni bil všeč. Tudi sama sem človek, ki se ne mara sekirati na obresti če le to ni potrebno. Tako da grem jutri na pregled s pozitivnimi misli in z veliko dobre energije. Še enkrat hvala za odgovore in nasvete, včasih že samo pomaga, da lahko nekomu poveš.

Drži se, mislim nate in ti želim, da bo vse v redu….

New Report

Close