Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni težave z dihanjem – astma?

težave z dihanjem – astma?

Pozdravljeni,
Stara sem 32 let, in do sedaj nisem imela nikoli težav s pljuči, bronhitisom ali oteženim dihanjem. Začelo se je kakih 14 dni nazaj ponoči, vendar sem nekako preživela te noči in upala, da se bo stanje samo od sebe uredilo. Včeraj, po hujšem napadu in neprespani noči (nikakor nisem mogla priti do zraka, izkašljevanje onemogočeno,…) sem se odpravila k osebnemu zdravniku. Postavljena mi je bila diagnoza astma, dobila sem zdravila Asmanex in Berodual, vendar pa nobene napotnice za pulmologa.
Danes se je stanje ob uporabi “pumpic” izboljšano.
Glede na to, da nisem dobila napotnice za nadaljne preiskave, me zanima kdaj se le-ta izda?
Hvala za odgovor in lep pozdrav

Spoštovani,

Napotnica za pulmologa pri astmi ni nujna, tako da če osebni zdravnik izpelje diagnostični postopek (vključno z meritvijo pljučne funkcije in s testi, ki izmerijo variabilnost pljučne funkcije) in je suveren pri vodenju te bolezni, je čisto v redu. Je pa prej ali slej smiselno, da se vpraša tudi pulmologa. Gre le za kronično bolezen in trajno zdravljenje, če diagnoza res drži.
Vsekakor nadaljujte z Asmanexom.

Lep pozdrav

Mitja Košnik

New Report

Close