Najdi forum

Težave z delodajalcem

Prosim, če mi lahko pomagate z nasvetom.

Sem prodajalka z 10 let delovne dobe. Delodajalec mi je pogodbo o zaposlitvi podaljšal dva krat, ko pa je v jeseni 2003 sprejel v delovno razmerje dve novi delavki, zopet za določen čas, me je pričelo skrbeti, da po preteku moje pogodbe 31.12.2003 ne bom več imela službe. Šefinja prodajalne mi je dejala, da naj pridem dne 2.1.2004 na inventuro. Delo sem opravljala ves dan. Ko sem po inventuri vprašala šefinjo za razpored dela mi je dejala, da me ni več na seznamu, čeprav mi niti ustno niti pisno niso tega sporočili.
V času zaposlitve pri njih sem kot pooblaščenka morala na banki opravljati razne storitve. Pot je bila dolga 3, 5 km v eno smer. Opravljala sem jo z svojim avtomobilom na svoje stroške. Po dogovoru z delodajalcem, da mi bodo te stroške krili naknadno, sem jim poslala obračun opravljenih kilometrov. Vendar so mi odgovorili da nisem upravičena do povračila potnih stroškov, ker naj bi v eno smer priznali le nad 5 km. Očitno ne ločijo povračila stroškov prevoza na delo in povračilom stroškov kilometrine na službeni poti. Delodajalec pravi, da naj si priskrbim kakšnega študenta, ki mi bo posodil izkaznico, da mi bodo moje stroške lahko izplačali.
Ker se mi zdi, da so kar nekajkrat kršili delovne obveznosti, vas prosim, da mi svetujete, kaj naj ukrenem in kam naj se obtnem.
Hvala za odgovor.
Teni

Inšpektorat za delo?

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

Definitivno na inšpektorat za delo.

Poleg tega pa – če je bila pogodba za določen čas do 31.12.2003 in si prišla v službo 2.1.2004 in te niso poslali domov – tvoja pogodba za določen delovni čas ni več veljavna oz. se avtomatsko spremeni v pogodbo za nedoločen delovni čas; pripadajo ti vse pravice, tudi odpovedni rok, celoten postopek odpovedi, ki mora biti točno po predpisih in z napisanim vzrokom…Ne moreš več kar tako slišati “adijo”.

Preveri še točno, kateri člen je to v Zakonu o delovnih razmerjih (se ga da najti na netu), nov velja od 1.1.03 in pokaži to delodajalcu. Napisano je tudi, kdaj in zakaj in kako ti sploh lahko dajo odpoved.

Je pa drugo vprašanje, če ostaneš tam.
Kako boš lahko v takem kolektivu delala :((

Hay !

Obema se zahvaljujem za odgovor.
Sedaj sem doma, pišem prošnje in upam na novo zaposlitev.
Me pa boli, zelo boli odnos tistih, ki imajo moč.
🙁

Stopite k najbližjemu odvetniku.

Sem mati , ki se je ravnokar vrnila po porodniški na delo, pa me je tu čakalo presenečenje- sprememba delovnega časa iz 8 h do 16 h na deljeni urnik 7 h do 12 h in 14 h do 17 h, poleg tega de sem mamica otroka starega do treh let, ki ga občasno še dojim in bi rada vedela, če mi delodajalec lahko dodeli tak urnik, še posebno zato tudi ker sem edina v podjetju, ki dela tak urnik, nikoli nihče niti v proizvodnji niso delali deljeno Direktorica se je namreč znesla name zaradi tega ker sem na dan, ko bi morala prvič po porodniškem dopustu in izrabljenem dogovorjenem dopustu, bila odsotna zaradi bolniške za nego mojega bolnega malčka.Direktorica se je za to spremembo odločila na dopustu v Franciji, ko je izvedela da nisem prišla v službo zardi bolniške. Zamera traje še iz časa nosečnosti, ko sem morala zaradi težav na bolniško in me je direktorica nagovarjala naj ostanem na bolniški do poroda in simuliram slabo počutje, ker je ugotovila da me sedaj tako ne rabi in bi imela z menoj samo stroške. Ker ji nisem ugodila in prišla delat, ko sem se bolje počutila , vendar ponovno zaradi težav morala na bolniško se mi pač sedaj očitno maščuje. Poleg tega v našem podjetju ne manjka mobinga, delavci zaradi tega prihajajo in odhajajo. Tudi letni dopust mi noče dati v juliju in avgustu, češ da ni prosto kar ni res, čeprav menim da bi kot mati šoloobveznega otroka morala imeti prednost. kaj naj storim, resnično mi tak urnik predstavlja težavo, saj sem pred leti službo zamenjala zardi urnika da bi se več posvetila svojemu prvemu otroku, ki me zaradi deljenega časa ni skoraj nič videl in si poiskala sedanjo službo z absolutno boljšim urnikom, ki pa se je sedaj zopet spremenil. Kakšne so moje pravice, da zaščitim sebe in svoje otroke?

New Report

Close