Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Težave z AD

Težave z AD

Zdravo!

Tudi mi imamo težave z AD. Moj sin je star 8 let in v zadnjem času ga od AD srbi celo telo in ne vemo več, kaj narediti. Pred tremi leti smo bili na testiranju in so ugotovili, da je alergičen na cvetni prah trav in pršico.V tem forumu v starejših sporočilih sem zasledila zdravilo protopic, ki je predpisal dermatolog za lajšanje težav AD. Ali mi prosim lahko kdo pove kakšno zdravilo je protopic in kakšna zdravila vam predpisujejo zdravniki za lajšanje omenjenih težav? Ali pomagajo? Mi smo dobili kremo Advantan in nič ne pomaga.

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Protopic je mazilo, ki zelo pomaga pri izpuščajih – vsaj pri moji hčerki, vendar pa je na voljo le v tujini (avstrija) in ima visoko ceno – 30g je 58,40 EUR!!!
Če vam ga predpiše alergolog ali pa dermatolog vam ZZZS povrne stroške nakupa ob predložitvi recepta(belega) in računa.

lep pozdrav, t.

Podobno mazilo kot Protopic je Elidel, ki se zdaj že cca pol leta dobi tudi pri nas na recept in ni kortikosteroid kot Advantan.

LP!

Ja točno, Elidel obstaja, vendar pri moji hčerki ni pomagal – prej nasprotno, ko sem jo namazala po izpuščajih je dobila še bolj rdečo kožo in zelo jo je peklo. Dermatologinja me je potolažila, da veliko otrok z AD tega mazila žal ne prenese….. tako da nam ostane Protopic!

lp, t.

Za TT ! Ali še vedno uporabljaš Protopic? Iz TVojih postov sem razbrala, da ste se pozdravili z BICOM terapijo. Ali si to ista oseba ? Me čudi zakaj uporabljaš mazilo, če ste pozdravljeni ?
Elena

Poskusi s kremo Elocom!

Hvala vsem za odgovore! TT ti boš vedela ali Protopic lahko kupiš v Avstriji brez recepta ali moraš imeti recept (beli)?

Lep pozdrav, S.

Suzi,

ali ste stanovanje morda že “opremili” po navodilih za alergike na pršico? Mi smo pri prvi deklici alergijo zasledili pri njenih 9 mesecih in takoj zaščitili vse postelje ipd. (ter vse ostalo kar sodi zraven). Sicer je kakšno leto in pol jemala še zdravila, ampak od takrat naprej zanjo ne rabimo čisto nobenega zdravila več, niti kreme, razen negovalne. Sama sem bolj ” navdušena” za preventivo kot za nenehno mazanje z zdravilnimi kremami, četudi je to samo Protopic, ki naj ne bi bil kortikosteroiden. Ker kreme zdravijo samo posledice, ne odstranjujejo pa vzroka …

Srečno!

M.

Sem prava ja in alergije smo pozdravili s Bicom terapijo.
Protopic uporabljava ko je res kriza – na žalost ji mraz zelo škodi in ima bogo kožo po rokicah, ki so najbolj izpostavljene.
v Avstriji ne potrebuješ recepta (niti belega) je pa potrben pri povračilu stroškov.

lp, t.

New Report

Close