Težave v spolnosti
Mirella,
oglašam se po daljšem času, zaradi večjih študijskih in službenih obveznosti. Zelo lepa in poučna izpoved, res najlepša hvala za to. Iz tvojega prispevka se človek res lahko nauči, kaj prinese življenje, in to dejansko, v praksi, in ne le, kaj pravijo knjige. Le kaj bi dal, da bi takšen pogovor nekega dne sprožila moja žena? Vse! Neštetokrat sem poskusil na podoben način, kot ga opisuješ. Zakaj ti nisem več všeč? Zakaj ti ni do mojih dotikov, objemov? Zakaj se zvečer umakneš sama v spalnico, čim prej, kot je mogoče? In še veliko takšnih vprašanj …, a odgovora žal ni. Večinoma se naredi, da me ne sliši, če pa že vztrajam, so odgovori: kaj sprašuješ neumnosti; saj veš, da nisem za to; ni mi do tega; vedno sem utrujena; pusti me pri miru; saj sva že stara, to je brez veze; o tem nočem govoriti…, da ne naštevam dalje. Še posebej pred takšnimi dnevi, kot je sedaj konec leta, in ko ve, da bomo praznovali nekje v kakšni družbi, s katero smo morda že nekako zmenjeni, in ko ve, da bom lahko v zadnjem trenutku tudi sabotiral odhod z njo, se skuša malo prilizovati, pa ne s seksom, da ne bo pomote, to pa že ne, morda le s kakšnim klicem: večerja je, pridi v času domov, dobro sem skuhala. Ve, da če ne bova prišla na dogovorjeno praznovanje, bodo neprijetna vprašanja prijateljev, ki sicer že vsi tako ali tako vedo, za kaj gre, a ne, ona želi navzven igrati srečno družino. Do kdaj še?
lp, L.
Link napisal:
> Do kdaj še?
Dokler boš to dopuščal.
Že sama ti je povedala, da te niti na začetku ni ljubila in moralo bi ti biti jasno kaj ji v resnici pomeniš: orodje za potešitev materinskega nagona, statusni simbol in materialno preskrbljenost. O njeni aseksualnosti ne bi, ker premalo vem. Morda res, a malo verjetno.
Vrti te okoli prstov, ker se zelo dobro zaveda, da še vedno upaš in si pripravljen skočiti na vsak njen migljaj. Moral boš pokazati malo več odločnosti, se postaviti zase, povedati direktno kaj te teži in, če bo treba, iti tudi do konca – ločitve. Če te ne bo hotela poslušati, ji vse svoje občutke in razmišljanja napiši v pismu.
Nisem brala ostalih postov ampak……..ne zameri, ampak če se ti ob vsem kar si napisal zdi, da je edina stvar ki vama manjka za uspešno zvezo sex je najbolje, da se ločiš, saj glede na njene izjave tega ne boš dobil od nje, ljubezni pa ni ne iz tvoje in ne iz njene strani. Edini razlog, da vztrajaš je mogoče v popolnih hotelskih uslugah all inclusive ki ti jih nudi.
Druga možnost pa je, da čakaš do onemoglosti in se čez ene 20 let vprašaš zakaj si vsa ta leta vrgel stran. Za tango sta potrebna dva! Vidva pa želita tango plesati vsak zase…….ne bo šlo:(
Wild
Ne vem zakaj je tvoja (Link) tema, kar na enkrat ugasnila, vendar bi vseeno rad tudi jaz dodal svoj prispevek.
Brez ovinkarjenja in dolgovezenja bi rad povedal, da Linka popolnoma razumem, saj je situacija pri meni skorajda identična. S tem, da sem bil jaz stalno doma (služba je bila dopoldanske narave), hodili smo na vikend izlete, na morje na, smučanja, vsako jutro sem poskrbel za otroke (vrtec, šola), popoldne sem jih hodil iskat, ker sem prej prišel iz službe kot ona, bil sem tudi gospodinja, kar me sploh ne moti (kuhanje pomivanje, pranje, likanje), izpolnjevanje vseh njenih želja, ustvarjanje prijetnih atmosfer, pripravljanje presenečenj, skratka menim, da sem bil čisto normalen partner. Razlika je morda v tem, da sva se midva ogromno na temo pomanjkanja sexa in intime (ne samo golega akta) pogovarjala, vendar sem vseeno na koncu “zvisel” pod očitki, da mi je samo za sex in da najino zvezo ocenjujem le skozi to.
Na koncu je to pripeljalo do tega, da sva se, takrat, ko je bila samo to še tema najinih nesoglasij in na koncu očitajočih si prepirov, odločila za razvezo. Da prav si prebral. Ločila sva se, jaz sem se odselil, za sabo pustil vse premoženje, otroke, “urejeno” življenje ter čimbolj brez prevelikega pompa odšel. Ona je bila presrečna, saj je imela vse, gledano v materialnem smislu in še “potrebnega moža” ni bilo več treba prenašati. Razvezo je speljala z astronomsko hitrostjo (kot, da je bilo vse skupaj v naprej pripravljeno).
In kar naenkrat sem bil samski. Možnosti za sklepanje novih poznanstev ogromno ravno tako ogromno zadovoljevanja spolnih potreb. Spoznal sem dekleta, z njimi imel tudi spolne odnose… a vendar bil prazen, neizpolnjen in nevem kakšen še.
Stalno sem sanjal o življenju z njo, o otrocih, o družinski sreči…. padal v depresijo in se na koncu, ko nisem zdržal več odločil za psihoterapijo.
Ampak vseeno bog obstaja; po obdobju ločitve, sva na kraju spoznala, da se vseeno zelo ljubiva in da sva ustvarjena drug za drugega, da otroci potrebujejo normalno družino… in se odločila da poskusiva znova.
Kako zgleda sex zdaj; takoj ko sva se ponovno združila, božansko, dovolj pogosto itd. Sedaj ko sva skupaj spet dobro leto je zadeva postala spet ista (ko berem Linkove vrstice – nekaj takega).
Zato prosim te ženske, ki so prej Linku odgovarjale v smislu spolne neprivlačnosti ali pa premalo posvečanja in valitve krivde nanj, kako je to možno. Ali ima kdo odgovor na vprašanje, kako je možno, da je ženska tako spolno zakompleksana, da so obdobja ko je OK in obdobja, ko se je ne smem niti dotakniti.
Sam se nagibam k dejstvu, da gre za izkoriščanje, ali kakor jaz temu rečem “vaginalna manipulacija”.
Toda kaj hočem. Ljubim jo za njo bi storil vse, tudi to, da ne sexava več.