Težave v socialnih situacijah…
Pozdravljeni,
star sem 18 let. Opazam, da se z mano zadnje case dogajajo cudne stvari. Pred dvema mesecema, sem imel prvi panicni napad. Po šoli imam navado, da grem ponavadi takoj domov in se ne druzim veliko. Zadnje case v socialnih situacijah nonstop premikam noge in roke, kot da sem zelo zivcen, si “izenacujem pritisk v usesih” ker nekako cutim kot, da morem to narediti in cutim nek tak cuden obcutek v glavi kot da imam premalo kisika. Ko cakam v cakalnici za zobarja/sem pri frizerju/na avtobusu/v katerikoli socialni situaciji se zacnem potiti/tresti/misli mi begajo/nonstop premikam/tresem noge/pocutim se slabo v glavi… V takih trenutkih sem zacel izvajati dihalne vaje, ki mi nekako pomagajo, ampak raje bi izvedel, zakaj to pocnem.
Navedene stvari opazam ze nekako 6 mesecev. Zanima me, kaj se dogaja zmano? Ali imam socialno anksioznost ali kaksno drugo motnjo? Vem, da umik od taksnih situacij se popestri to stvar in aktivno bi se zelel spopasti, ker nekako mi to ze otezuje zivljenje. Ali se moram vec druzit z ljudmi?
Vesel bom za vse nasvete in lep pozdrav