težave v savni
Pozdravljeni
Mama je bila zadnjič v eni savni in mi je rekla, da se je v njej skoraj zadušila. Pred nekaj leti je imela težave s ščitnico vendar jo je pozdravila. Rekla mi je samo to, da jo je začelo dušiti in da si od takrat ne upa več v savno. Sedaj se sprašujem, na kaj moramo biti pozorni, če se odpravljamo v savne oziroma, ali je savna sploh primerna za vse?
Opravičujem se, če sem morda postavila malce banalno vprašanje, vendar je mama precej zaskrbljena in od takrat si ne upa več v nobeno savno.
hvala in lep pozdrav
tinkara
Pozdravljeni,
savna se lahko vsakdo in je povsem varno, vse dokler se držimo pravil in napotkov, ki veljajo za savnanje.
Savnanje ni primerno za osebe z srčnimi in krvožilnimi boleznimi, osebe ki imajo previsok ali prenizek krvni pritisk,tuberkulozo, epileptične napade, kožne bolezni, težave z ščitnico, nosečnice, rakaste bolezni…
Savnanje ni primerno niti za osebe z razširjenimi žilicami na obrazu, saj savnanje povzroči razširitev in pokanje žilic.
Pred savnanjem ni priporočljivo jesti. Alkohol ni primeren, čeprav Finci in mnogi drugi po savnanju radi popijejo vrček piva. Po savnanju in vmes morate piti veliko tekočine, da nadomestite vodo,ki ste jo pri savnanju izgubili.Najprimernejši so sadni sokovi in voda. Savnanje je priporočljivo 1-krat do 2-krat tedensko.
Če imate kakršnekoli zdravstvene težave , se pred obiskom savne posvetujte z zdravnikom.
Lep pozdrav in lep dan,
Forum je zaprt za komentiranje.