Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) TEŽAVE V PREDELU TREBUHA

TEŽAVE V PREDELU TREBUHA

Pozdravljeni!
Stara sem 28let.Sem kadilka,ne pijem alkohola.Imam težavo,ki nevem kako jo naj odpravim.Sprašujem se če je lahko kaj narobe.Včasih imam bolečine na desni strani pod rebrom,včasih pa na levi strani tudi pod rebrim.Bolečine so neznosne in tudi tako kot bi me krč grabil,takrat pa začnem težko dihati.Ker mi takrat druga ne preostane,vzamem naprosin tableto in mi je bolje.Težave pa imam tudi s prebavo.Ko imam menstruacijo,hodim na blato vredu,je normalno mehko.To traja 1teden,potem pa se težave spet pojavijo in trajajo do naslednje menstruacije.Imam bolečine v trebuhu te so malo manj boleče razen v spodnjem levem delu trebuha,nato sem zelo napihnjena od trebuha in do želodca.Vse kar pojem ali spijem.Poskusila sem že tudi z aktivijo in preostalimi metodami a ne pomaga.Takrat sem tudi en teden zaprta ali pa zelo težko grem na blato.pred kakšnim letom sem pila iz pipe vodo sem imela pa obratno.Ko je bila menstruacija,sem bila zaprta potem pa ostale dni sem imela drisko.Tako da sem takrat ugotovila da mi škoduje voda iz pipe.Sedaj pijem iz steklenice in imam take težave.Prosim če mi lahko svetujete kaj bi to lahko bilo.Rada bi slišala od vas,če je potrebno iti zdravniku.Najlepša hvala.L.P.

Spoštovani!
Opisujete funkcionalne težave, ki so posledica načina življenja. Najprej vam svetujem, da vzdržujete zdrav način življenja. Naštela vam bom le par bistvenih stvari, ki ga sestavljajo. Redno se gibajte, vzdržujte normalno telesno težo, pijte vsaj 2 litra vode na dan, tudi čaj iz janeža in kumine, npr. Bebe čaj, jejte 5 manjših obrokov, ne presegajte potrebne količine hrane, predvsem ne jejte zvečer. Opustite kajenje, ker nima nobene koristi za zdravje, pa veliko škodljivosti. Če vam ne bo bolje, le obiščite zdravnika, da ne boste trpeli po nepotrebnem. Veliko uspeha tudi pri vaših prizadevanjih vam želim!
Štefančič Gašperšič Marija

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close