Težave v predelu hrbta
Pozdravljeni,
imam težavo, ki se kar vleče in vleče, zato vas lepo prosim za kakršnokoli pomoč.
Zadnji dve leti v predelu križa čutim precej močne bolečine, ki se največkrat razširijo v srednji predel (pod lopaticami) horizontalno, vendar samo in izključno med spanjem. Najhuje je, če dolgo ležim na hrbtu, nekoliko manj bolečine je prisotne, če ležim na enem ali drugem boku. Včasih je bolečina tako močna, da se le s težavo obrnem. Bolečina izgine takoj ko vstanem, izjemoma ostane topi občutek v srednjem predelu hrbta. Sicer zelo redko, ampak se zgodi, da pride noč, ko me popolnoma nič ne boli.
Morda omembe vreden podatek, da sem pred cca letom in pol po stopnicah nesla težko omaro, naslednji dan pa nisem mogla iz postelje zaradi bolečin v desnem predelu križa. V takšnem stanju sem bila 4 dni, na kar mi je zdravnica predpisala Apaurin v kombinaciji z Naklofenom. Težava je izvenela po nekaj dneh. Pa vendar so se težave med spanjem pričele dosti pred omenjenim podvigom z omaro.
Imam 30 let, imam ustrezno težo, visokih pet ne nosim, dosti se gibam, občasno tečem in delam različne vaje. Nobena od omenjenih aktivnosti ne vpliva na moje težave.
Ali je možno, da se med spanjem enostavno ne obračam dovolj? Ali bi bilo možno, da zaradi upada gibanja (vmes sem izgubila službo) mišice niso najbolj vesela in se manjša aktivnost odraža z bolečino?
Hvalžena bom za kakršnokoli idejo oz. nasvet, saj bi se resnično rada naspala.
Mateja
Pozdravljeni,
vezano na opis simptomov gre v vašem primeru verjetno za izgubo sodelovanja mišic v ledvenem delu hrbtenice. Vzroki so lahko različni: neroden gib (npr. prenos težkega bremena pred 1 letom), neustrezno ležišče, najbolj verjetno pa gre za izražene obrabne spremembe.
S tehnikami manualne medicine uspešno zdravimo številne podobne primere.
Za bolj natančen nasvet glede možnosti in uspešnosti zdravljenja priporočam, da se naročite na pregled v eno od naših ordinacij. S seboj prinesite tudi vse izvide in slike.
Posredujem vam povezavo do kontaktnih informacij za naročilo: http://mo-gy.si/ordinacije-5/
Lep pozdrav,