Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija težave v nosečnosti

težave v nosečnosti

Pozdravljeni.

Sem v 7. mesecu in zgodilo se mi je, da sta se mi odkrušila že dva zoba. Za enega niti nisem bila tako presenečena, ker je bil pred tem pod prevleko in ko jo je zobozdravnica snela zaradi predvidenega posega na stomatološki. Pri drugem pa se je zgodilo, da se je enostavno med jedjo suhih sliv brez pešk! odlomila notranja polovica zoba. Ta zob mi je zobozdravnik popravil jeseni, pa tudi videti je bil povsem bel!

Ali je to zgolj naključje ali je morda možno, da mi primanjkuje kalcija ali kaj drugega?

Hvala za odgovor.

Pozdravljeni,

kalcij se naj ne bi izplavljal iz že zgrajenih zob, torej vzroka loma vaših zob ni iskati tu. Vzrok je v oslabljenih zobnih tkivih zob po zobozdravniških posegih.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

O, hvala lepa za tako hiter odgovor. Imam pa še eno vprašanje. Ker je v zadnjem času veliko govora o nevarnosti amalgamskih zalivk, me zanima kako je s tem. Noseči kolegici, ki jo je skelel zob, je zobozdravnik rekel, da se bo zaradi te zalivke počakal do konca poroda. Je kaj nevarno, če je zob z ene strani zdaj odprt, da se zalivka vidi spodaj in ob strani zoba? Ker pri naši zobozdravnici bom verjetno dobila datum šele jeseni. Je bolje, da počakam do takrat ali je bolje popraviti čimprej? Bolje z vidika otročička, pa tudi samega zoba?

Najlepše se vam zahvaljujem tudi za ta odgovor.

Pozdravljeni,

zoba s slabo, dotrajano ali počeno zalivko ni najbolje puščati. V času, ko imamo v stomatološki ordinaciji široko izbiro različnih materialov, bi bilo pametno narediti vsaj začasno zalivko. Sicer bi svetovala, da popravljate amalgamske plombe rajši po končani nosečnosti; največ škodljivih snovi se sprošča pri odstranjevanju in ponovni adaptaciji amalgamske plombe, medtem, ko narejena plomba ne predstavlja škodljivih vplivov.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close