Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Težave v grlu

Težave v grlu

Prosim, če mi odgovorite na vprašanje.

Imam težave pri požiranju hrane in pijače. Nekakšen pekoč občutek na jeziku in v grlu me spremlja skozi ves dan. Ne pomagajo niti tablete za zaviranje želodčne kisline, ki mi jih je predpisal zdravnik. Slina je bela in mehurčkasta, pri izkašljevanju pa gosta in lepljiva. Dvakrat sem že bil na ORL pregledu in na srečo niso ugotovili nič posebnega, moje težave pa ostajajo. Star sem 35 let in redni kadilec (30 cigaret dnevno).
Zanima me kaj je lahko vzrok mojim težavam?

Spoštovani!

Cigaretni dim suši sluznico ter naredi slino bolj gosto. Podobne težave sami navajate. Priporočam takojšnje prenehanje kajenja.
Priporočam pitje vsaj 2 litra tekočine (najbolje navadna voda ali žajbljov čaj) na dan.

Lepo pozdravljeni, B.O.

Dober dan.
Že okoli 2 meseca, ko požrem slino, v grlu začutim kot nekakšen “klik”, kot bi imel neko “bunkico”, ki preskoči ob požiranju sline. To čutim predvsem takrat, ko imam upognjen vrat navzdol ali pa, ko ležim. Opazil sem tudi, da v fitnesu, ob večjih naporih in “napenjanju”, me včasih celo zabode nekje znotraj grla, kot bi imel kakšno oviro.

Sicer pa sem star 22 let, kadil sem med 16-19 letom, nato dve leti pavziral in sedaj okoli 8 mesecev ponovno kadim in sicer med 5-8 čikov dnevno. Morda malo, vendar pa zaradi aritmije to še kako občutim.

Prosim za odgvoor,
hvala!

Spoštovani!

Kako da hodite v fitnes, na drugi strani pa kadite – no šalo na stran, kaj hudega najveretneje nimate. Pri požiranju se v globini vratu vse premika – mišice, grlni hrustanci…, pa lahko ena zadeva pritisne na drugo, predvsem ob napenjanju. Takrat se vse to še bolj sliši, pa človeka še bolj moti.

LP IB.

New Report

Close