Težave, srce, nosečnost
Imam še en pomemben(?) podatek. Pred porodom sem tehtala 83kg(višina 160cm), pred nosečnostjo pa 78kg. V treh tednih po porodu sem shujšala na 69kg-se pravi na 9kg manj kot pred nosečnostjo. V teh treh tednih praktično nisem zaužila nobene hrane(ponavadi za zajtrk pol žemlje in nekaj žlic pri kosilu potem pa nič več). Enostavno nisem imela apetita in nisem mogla jesti. Tudi pila nisem ravno veliko(kolikor mi je znano bi morala 3l na dan zaradi dojenja). Poleg tega sem zraven še polno dojila. Sedaj imam že dva tedna isto težo(69kg), saj sem se nekako prisilila, da zaužijem več hrane. Ker sem brala, da je lahko to škodljivo me zanima, ali lahko to vpliva na sedanje težave oziroma jih morda malo poslabša, čeprav sedaj ne hujšam več?
Spoštovani!
Kar opisujte je skoraj zagotov povezano s psihičnim stanjem, ki se lahko spreminja tudi pod vplivom hormonov. Kar se tiče tlaka in utripa, imate prav, da praviloma obadva narasteta. Vegetativno živčevje pa nam jo zagode čisto po svoje. Če boste hujšali kljub normalni prehrani, potem preverite delovanje ščitnice, ki bi lahko preveč delvoala, čeprav po porodu pogosteje najdemo premjahno delovanje.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Pozdravljeni!
Sem brskala po vseh možnih literaturah pa nisem našla dobrih podatkov o tem, kako nam jo lahko zagode vegetativno živčevje? Ali je ta nevrovegetativni sindrom povezan s psiho ali gre to za nek defekt v živčevju?
Pa še nekaj: zadnje dni imam precej nizek krvni tlak, zlasti zjutraj. Okoli 95-100/55-60. Je to še v redu glede na to, da sem imela še nedolgo nazaj malo previsokega? Kakšnih posebnih težav sicer nimam. Morda se le počutim nekako “odsotno”.
Lep dan Vam želim