Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija Težave s testisi

Težave s testisi

Pozdravljeni,

Star sem 33 let. Pred nekaj dnevi sem prestal operacijo radikalno orhidektomijo levega testisa. Do nje je prišlo, ker so mi to modo v otroštvu operativno spuščali, leta 2019 pa so na UZ v njem zaznali varikokelo in manjšo ca 3mm veliko hipoehogeno lezijo. Modo je bilo tudi precej manjše od desnega, ocenjeno kot hipoplasticno. Nekaj časa so mi sicer z rednimi UZ nadzori moda pregledovali (lezija ni rasla), potem so na zadnjem UZ marca letos našli še eno manjšo 2mm veliko podobno lezijo. Urolog je zato dejal, da bi bilo zadevo najbolje odstranit, tudi če je morebiti benigna, ker se zares nikoli ne ve in je modo rizicno. Tumorski markerji so bili sicer vseskozi negativni.

V zadnjih ca 2 mesecih sem predvsem ponoči čutil tudi neko pekočo bolecino v mosnji, vendar ne toliko v testisih, kot bolj spodaj nekje in je sevala naprej v noge. Zaradi vsega navedenega sem opravil operacijo. Zdi se mi, da s samo rano nimam težav in se lepo zdravi.

Se je pa sedaj spet pojavila tista pekoča bolečina, ki sem jo omenil zgoraj in očitno ni izginila po operaciji. Naj omenim, da sem tudi psihološko že dlje časa zelo slab, stvar pa se je sedaj s pričakovanjem rezultata analize in izvida se poslabšala. Zaradi vsega skupaj lahko zaspim le kaki 2 uri na noč in bom verjetno moral prositi osebnega zdravnika za kaka pomirjevala.

Ni mi jasno, čemu ta bolecina, ki je bila tu se pred operacijo. Se lahko rak širi v samo mošnjo oz kožo mošnje in zato ta boli? Ja lahko zbolel tudi drugi testis, čeprav je še aprila bil BP na UZ in na otip pred samo operacijo? (Kolikor sem bral gre zadeva bolj naprej na bezgavke, križ in trebuh me pa ne bolita.

Vem, da bom več izvedel z izvidi, ampak je to čakanje res mučno..

New Report

Close