Najdi forum

Pozdravljeni!

Ze kar nekaj casa se odlocam za tole pisanje.

Probleme imamo s svakom. Ki je ocitno na drogi. Laze kot pes tece, nikoli nima denarja, dela nic ne, kadar s ekje poavi, vednmo izgine kaj denarja ali kaksna kreditne kartica. Prejsnji teden je moral moz na policijo, ker je enemu nejgovemu sodelavcu v casu obiska zmanjkala kreditna kartica in samo svak je bila tacas v pisarni. Moz je prisel cisto bled domov, mu je policist prebral nekaj cukrckov iz dosjeja (tudi fizicni napad).
Njegova zena, moja sestra je pa v ponedeljek rodila drugega otroka. In mu vse, kar ji nalozi, vrjame. In ga podpira. In ne moremo ji dopovedat, da ni vse v redu z njim in daj e zaradi njega ze dve sluzbi izgubila.
Hudo mi je za oba otroka. In skrbi me za sestro.

Prosim, svetujte mi, kako naprej!

Lep pozdrav, EvaP

Lep pozdrav!

Stvar je precej zakomplicirana in zdi se, da ste podrezali v sršenje gnezdo. Vsekakor je zadeva že zelo daleč. Neprijetna reč pa je, ker ima ta človek podporo doma v nemočni ženi. Svetujem Vam, da se pogovorite s sestro in ji predstavite vso zadevo tako kot je. Pogovorite se tudi z njim. Možno je, da boste naleteli na neodobravanje s strani sestre in očitek, da se vtikate v njuno življenje. Če se Vam to zgodi je potreben čas, da bo sestra spoznala, da le ni vse tako v redu kot se zdi. Ko bo sestra dojela boste lahko začeli skupaj pritiskati na moža, da gre na zdravljenje. Seveda pa je vse odvisno tudi od njega. Če si ne priznava, da je odvisnik bo potrebno še veliko časa, da bo prišel do tega spoznanja. Do tega spoznanja pa bo prišel šele, ko se mu bo dejansko začel podirati svet na njega in ne bo imel nikogar več, ki bi bil na njegovi strani.
Ko se boste pogovorili s sestro in njim pa mi lahko ponovno pišete, da vidimo kako se stvar odvija.

Zavod Pelikan - Karitas Celodnevni pripravljalni center Cesta na Polževo 4 1294 Višnja gora TEL.: 051 339 725 E-MAIL: zavod.pelikan@gmail.com SPLET: www.pelikan.karitas.si

Pozdravljeni!

V vmesnem času smo izvedeli, da je svak na metadonski terapiji. Mami je bila na centru za socialno delo, kjer so ji povedali, da svaku zaradi manjši prekrškov nič ne morajo. Tudi se ne morejo vmešavati, ker sestra vzorno skrbi za oba otroka (svak sicer manj). So pa pripravljeni v primeru hujšega takoj soprejeti sestro z otrokoma v materinski dom. Z mamo bova sedaj poskušali sestro prepričati, da odide od doma, mami pa je obljubila, da jim ne bo več finančno pomagala. Problem je tudi, ker sta se mami in svak takoj po prihodu sestre iz bolnice hudo skregala in sedaj ne vemo, kaj se pri njih dogaja. Sestre nikoli ne dobim same, vedno je mož zraven. Tako da tudi nima možnosti potožiti. Upam,da bo bolje, ko bo šla lahko z otrokom na sprehod. Problem je še, ker smo vsi oddaljeni drug od drugega (mami 50, jaz pa 100 km) in ne poznamo njihovih sosedov, da bi lahko pridobili kakšne informacije.

Upam ,da bomo zbrali dovolj moči, da bomo rešili nastalo situacijo. Je pa hudo kar nemočno opaazovati.

Lep pozdrav!

EvaP

Lep pozdrav, EvaP

New Report

Close