Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Težave s srcem ali kaj drugega?

Težave s srcem ali kaj drugega?

Pozdravljeni,

V zadnjih štirih mesecih se mi občasno v prsnici pojavlja ostra bolečina, ki se poveča ob globokem vdihu, pritisku ali ob razgibavanju. Bolečina lahko traja tudi
cel dan, mine pa pravtako kakor se je pojavila. V zadnjem mesecu pa se mi poleg te bolečine pojavlja še dokaj močna, topa bolečina nad srcem, ki se poveča, če npr. levo roko raztegnem vstran od telesa. Kadar imam te bolečine, čutim tudi utrujenost, dobim pa tudi suha usta. Zanima me a so te bolečine lahko srčnega vzroka, ali vzrok tiči kje drugje?
Lani, ko sem zbolel za okužbo z EBV so mi naredili štiri ali pet EKG-jev in razen rahlih ventrikularnih motenj v levem delu srca niso ugotovili drugih težav. Ali so lahko te težave posledica lanske okužbe, ali morda preobremenjenosti? Namreč, kar veliko delam v službi, študiram in premalo si privoščim počitka. Se pa redno ukvarjam z rekreacijo. Star sem 27 let in res si težko predstavljam, da bi že v teh letih imel problem s srcem. Aha še nekaj, po očetovi strani so v družini prisotne srčne bolezni – angina pektoris, srčni infarkt, itd….

Spoštovani!

Glede na to, da se bolečine večinoma pojavljajo ob gibih, gre verjetno za skeletno mišično bolečino, ki ima svoj izvor v kosteh, hrustancih in drugem tkivu prsnega koša. Nastanejo lahko kot posledica preobremenitve ali podhladitve pregretega mišičja (klima, prepih, pot…). Utrujenost in suha usta so lahko posledica tesnobe, ki se ob teh bolečinah lahko pojavi nezavedno, lahko pa sopojav, ki ni povezan s temi bolečinami. Strinjam se, da je pri vaših letih angina pektoris manj verjetna in tipična se pojavi ob naporu in neodvisno od gibov (dihanja, premikov rok itn.).

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close